Labdarúgás

2024.04.15. 08:49

Megyei foci - Tovább tart a versenyfutás az első helyért a Mezőörs és a Koroncó között - Így látták a meccseket az edzők + tabella

Kisalföld.hu

Győrújbaráton az első félidőben a vendégek, a szünet után a hazaiak voltak jobbak. Fotó: Csapó Balázs

Győrújbarát–Lipót Pékség 3–2 (0–2) 
Győrújbarát, 150 néző. V.: Péter G. 
Győrújbarát: Szebényi – Tóth P. (Varga Zs.), Varga R., Rácz, Posta, Samodai (Szabó M.), Baranyai, Pintér M., Buza (Lakatos), Czanik, Dávid L. (Bodó). Edző: Tenk Balázs. 
Lipót: Molnár M. – Monda, Gaál-Horváth, Szimhardt, Pukhtieiev (Borsodi), Mayer (Csóka), Papp Sz., Tankovics (Horváth Á.), Kocsis, Wurm, Sipos. Megbízott edző: Szabados Gábor. 
Gsz.: Samodai, Dávid L. (2), ill. Pukhtieiev (2). 

A dobogós helyezésekért folyó küzdelemben igazi hatpontos mérkőzés elé néztek a kilátogató nézők. Az első félidő első felében két lipóti helyzet alakult ki, de Szebényi mindkét alkalommal védeni tudott. A 38. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy beívelt szabadrúgás után a hosszúról visszafejelt labdára jól érkezett az NB II-es keretből visszajátszó Pukhtieiev, aki a kapuba fejelt. 0–1. A 40. percben Szimhardt került helyzetbe, de a jól záró Szebényi mellett a kapu mellé lőtt. A 43. percben jól ugratták ki Pukhtieievet, aki elgurított a tehetetlen hazai kapus mellett. 0–2. A második félidőben negyedóra elég volt a hazaiaknak, hogy kiegyenlítsenek. Először az 52. percben Samodai használta ki az egyik vendégvédő hibáját, majd egy lövőcsel után a kapuba lőtt. 1–2. Az 58. percben kellett Czanik szemfülessége is az egyenlítéshez, mert egy megítélt szabadrúgást gyorsan elvégzett, mellyel kiugratta a bal oldalon Dávidot, aki góllal fejezte be a támadást. 2–2. A 63. percben bal oldali beadás után Varga Zsombor fejelt a kapu fölé, a 78. percben pedig egy hazai támadás végén a felső kapufán csattant a labda. A 82. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Varga Zsombor erőszakosságának köszönhetően labdát szerzett a mezőnyben, pontosan passzolt középre Dávid Leventének, aki értékesítette a helyzetet. 3–2. 
Az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaiak domináltak. Utóbbiak győzeleméhez kellett a második félidei lelkes és akaratos játék, melyet a végén a hazai szurkolók vastapssal jutalmaztak. 
Jók: Baranyai, Posta, Pintér M., Dávid, Varga Zs. ill. Sipos. 
Tenk Balázs: – Létfontosságú győzelem, annak ellenére, hogy a csapatból nélkülözhetetlennek vélt játékosok hiányoztak. Szurkolótáborunk jelentős hangerejével nőtt csapatunk magabiztossága. A győzelem nulla-kettőről is teljesen megérdemelt. 
Szabados Gábor: – Az első félidőben azt csináltuk, amit megbeszéltünk, viszont a másodikban érthetetlen módon visszaestünk, és ennek meg is lett az eredménye. 

DAC Nádorváros–Ménfőcsanak 0–1 (0–0) 
Győr, 150 néző. V.: Krasznai R. 
DAC: Kiss A. – Szokolics, Széles, Matyi (Gerencsér M.), Béli, Bartalos (Csonka), Forgó (Sainza), Gál (Ábrahám), Pintér D., Bata, Németh B. Edző: Mayer János. 
Ménfőcsanak: Varga R. – Maksimchuk, Kalmár, Béres, Németh Á., Szabó P. (Németh A.), Fekete Sz., Bergendi, Buruzs (Tóth E.), Gerencsér P. (Kelemen M.), Horváth A. Edző: Nemes Ferenc. 
Gsz.: Bergendi. 
Kitűnő játékvezetés mellett két hasonló képességű csapat helyzet nélküli első félidőt produkált. A második játékrészben az egyetlen helyzetét kihasználó Ménfőcsanak elvitte a három pontot. 
Jók: Pintér D., Széles, Gerencsér M., ill. Bergendi, Horváth A., Kalmár. 
Mayer János: – Csináltuk-csináltuk, ami dicséretes, de nagyon sok hibával játszottunk, és egygólos mérkőzésen végül alulmaradtunk. 
Nemes Ferenc: – Kitűnő játékvezetés mellett, szép időben, jó pályán csak a három pontnak örülhetünk. 

Üstökös FC Bácsa–Győrújfalu 4–1 (3–0) 
Győr, 100 néző. V.: Varga D. 
Bácsa: Kürnyek – Halász M., Szabó Z., Gelencsér (Nagy M.), Rigó, Kalmár B. (Bartossik), Serfőző (Reizinger), Sipos (Bányai), Szabó B., Pasztendorf, Ferenczi. Edző: Germán Ferenc. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Kutich, Farkas P. (Dittrich), Bartalos (Nagy M.), Szekeres (Pusztai), Farkas T., J. Nagy H., Takács M., Simay, Jaczkó. Edző: Pozsonyi Márk. 
Gsz.: Kalmár B., Serfőző, Gelencsér, Rigó, ill. Takács M. 
A jobb játékerőt képviselő hazai csapat magabiztos győzelmet aratott a sportszerűen küzdő vendégek ellen. 
Jók: Pasztendorf, Serfőző, Rigó, Halász M., ill. Takács M., Kutich. 
Germán Ferenc: – Kiváló első félidőt produkáltunk, a meccs végkimenetelét sikerült is eldöntenünk. A második már nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a lényeg a három pont megszerzése. 
Pozsonyi Márk: – Nem volt meg a kellő agresszivitás a csapatban, különösen az első félidőben, így nem tudtuk megnehezíteni a Bácsa dolgát. 

Hegykő–Koroncó 0–2 (0–0) 
Hegykő, 350 néző. V.: Erdélyi B. 
Hegykő: Majer P. – Kóczán M., Kóczán B., Galambos, Halász M., Ratatics, Nyerges M., Nyerges G., Bertha, Holzmann (Vörös), Bokán. Edző: Bojan Lazic. 
Koroncó: Kiss G. – Nagy P., Csete (Bodó), Veller, Szabó Zs. (Horváth D.), Molnár M., Bieder, Lampert (Horváth R.), Vörös-Torma, Görcs, Molnár T. Edző: Makkos Tamás. 
Gsz.: Nagy P., Veller. 
Jó iramú mérkőzésen egy vitatható 11-es eldöntötte a végkimenetelt. 
Jók: Bertha, Galambos, Nyerges G., Nyerges M., ill. Bieder, Molnár M., Molnár T., Nagy P., Csete. 
Bojan Lazic: – Jó mérkőzést játszottunk, de sajnos a tizenegyes megpecsételte a sorsunkat. Büszke vagyok a játékosaimra, nem érdemeltünk vereséget. 
Makkos Tamás: – Nehezen tudtuk feltörni a szervezetten védekező hazai csapat védelmét. Türelmes játékunk azonban győzelmet ért. 

Abda-VVFK Bau–Davita-Gönyű 4–1 (2–0) 
Abda, 200 néző. V.: Imre. 
Abda: Polócz – Tóth K., Korsós (Szűcs G.), Éri (Magyar P.), Kerékgyártó, Maidics (Kovács B.), Peczár (Vígh N.), Babayigit, Visy, Balogh L., Kovács Á. Edző: Knauz Csaba. 
Gönyű: Rom – Szilvágyi (Kovács Á.), Kovács K. (Altrichter), Balog Z., Koncsag (Vedres), Tarcsa, Puter (Fodor), Milos, Kertész, Bodó (Varga P.), Varga Zs. Edző: Harcz István. 
Gsz.: Balogh L., Peczár, Éri, Visy, ill. Kovács Á. 
Az abdai csapat a mérkőzés egészén dominálva, kontroll alatt tartva a játék menetét, olykor tetszetősen futballozva megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 
Jók: mindenki, ill. senki. 
Knauz Csaba: – Remélem, ez a mérkőzés kellő önbizalmat ad játékosaimnak, hogy a Keglovich-kupában sikerrel vegyük a fontos akadályt. Szeretném, ha szerdán minél többen buzdítanák a csapatot. 
Harcz István: – Gyámoltalanul és tűz nélkül játszottunk, sajnos ezzel a hozzáállással más végeredmény nem is születhetett. 

Kapuvár–Mezőörs 0–3 (0–1) 
Kapuvár, 550 néző. V.: Horváth M. 
Kapuvár: Csáktornyai – Horváth P., Szűcs A. (Sárándy), Kalmár D., Rózsavölgyi (Eckhardt), Tar (Bleonit), Németh L. (Bognár-Barzsó), Purt (Böcskör), Kapa Martin, Kapa Márkó, Póczik. Edző: Varga Péter. 
Mezőörs: Somogyi – Böröczky, Kelemen M., Debreceni, Kerékgyártó (Kreicz), Venczel, Vadász, Tóth L., Végh T., Tóth M. (Szántó), Nagy K. (Proceller). Edző: Bohner Roland. 
Gsz.: Venczel, Végh T., Proceller. 
A vendégcsapat bebizonyította, hogy kimagaslik ebből az osztályból. 
Jók: Tar, Németh L., Kapa Martin, ill. Debreceni, Proceller, Végh T., Venczel. 
Varga Péter: – A mérkőzés végére kijött a két csapat közötti különbség, de az első félidei játékért megdicsérem a csapatot, mert a megye egyik legjobb csapata ellen jól játszottunk. 
Bohner Roland: – Kár az első félidőért, a második játékrészben aztán már kreatívan játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Fontos idegenbeli győzelmet arattunk. 

A bajnokság állása

 1.Mezőörs181512601246
 2.Koroncó181503552245
 3.Győrújbarát181224471938
 4.Lipót17944362431
 5.Vitnyéd17926412529
 6.Hegykő17917283228
 7.Kapuvár17728353123
 8.Bácsa18639383321
 9.Abda17629264320
 10.Ménfőcsanak*176110263818
 11.Gönyű186012265218
 12.Győrújfalu183114184910
 13.DAC18111611674
*A Ménfőcsanaktól 1 pont levonva.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában