Labdarúgás

2024.04.02. 08:09

Megyei foci - Egyetlen szép találattal nyert az Abda Kapuvár ellen - Így látták az edzők a hétvégi meccseket + tabella

gGólzáporos mérkőzésen, magabiztosan győzte le a sereghajtót a Koroncó.

Kisalföld.hu

A szünet után hősiesen védekező kék mezes Abda otthon tartotta mind a három pontot. Fotó: Rákóczy Ádám

Abda-VVFK Bau–Kapuvár 1–0 (1–0) 
Abda, 150 néző. V.: Horváth M. 
Abda: Takács B. – Tóth K., Korsós, Éri (Wágenhoffer), Kerékgyártó (Gál D.), Maidics (Vígh N.), Babayigit, Visy D., Kovács B. (Peczár), Balogh L., Kovács Á. Edző: Knauz Csaba. 
Kapuvár: Csáktornyai – Horváth P., Szűcs A. (Sárándy), Kalmár, Rózsavölgyi, Németh L. (Bleonid), Árki, Kapui, Purt, Kapa Martin (Tar), Kapa Márkó. Edző: Varga Péter. 
Gsz.: Kovács B. 

Ragyogóan előkészített pályán közepes iramban kezdődött a mérkőzés. A 16. percben Kerékgyártó szögletét Balogh fejelte fölé. Egy perc múlva Éri lépett el a védője mellett a bal oldalon, középre adását Kovács Bálint gurította a kapuba. 1–0. A 27. percben Németh szabadrúgása szállt a kapu fölé. A 36. percben egy gyorsan elvégzett vendégszöglet után Rózsavölgyi kapura lövését Takács védte bravúrral. Négy perc múlva Korsós hosszú indításával Éri húzott el a jobb oldalon, keresztpasszát Balogh lőtte kapu mellé. Az 58. percben egy bal oldali hazai háromszögelés után Éri lövését védte a vendégek kapusa. A 67. percben Németh lövése pattant meg az elvetődő Takács előtt, aki nagy bravúrral tudott hárítani. Két perc múlva Vígh csúsztatta a labdát Kerékgyártó elé, aki nagy helyzetben hibázott. A 80. percben Árki 25 méteres bombáját védte látványosan Takács. Két perc múlva Rózsavölgyi fejesét védte ismét Takács. 
Az első játékrészben az Abda kevés helyzetéből egyet gólra tudott váltani, amivel megszerezte a vezetést. A kapuváriak a második félidőben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a hősiesen védekező hazaiak kapusukkal az élen jól állták a sarat. 
Jók: mindenki, ill. Kapui, Purt. 
Knauz Csaba: – Az első félidő kapkodó játékában sikerült egy szép gólt lőnünk, a második félidőben pedig hősies védekezés árán meg tudtuk őrizni az eredményt. Készülünk a következő hétvégére, megpróbálunk csodát tenni. 
Varga Péter: – A második félidőben jól játszott a csapatunk, ez biztató a jövőre nézve, de a hősiesen védekező hazaiak ellen nem sikerült egyenlítenünk sem. 

Vitnyéd–Ménfőcsanak 5–2 (2–0) 
Vitnyéd, 200 néző. V.: Pintér B. 
Vitnyéd: Germán M. – Sulyok, Németh M. (Szalai András), Hécz, Papp R., Varga G., Nyakas, Szalai Attila, Horváth Attila, Kovács A. (Tamás A.), Szakács M. Edző: Kiss Ákos. 
Ménfőcsanak: Turi – Maksimchuk, Kalmár, Béres, Németh Á., Fekete Sz., Kovács P., Fördős, Németh A., Bergendi, Horváth András (Kelemen). Edző: Nemes Ferenc. 
Gsz.: Kovács A. (2), Papp R., Szakács M., Tamás A., ill. Béres, Horváth A. 
A szezonban harmadik alkalommal találkozott a két csapat, és ezen a mérkőzésen is a Vitnyéd irányította a találkozót. A vendégek hibái segítették a hazaiakat, de a végeredmény így is hízelgő számukra. A hazaiak végig nagy akarattal tartották kézben a mérkőzést. 
Jók: Horváth A., Papp R., Szalai Attila, Tamás A., Kovács Attila, Nyakas, ill. Horváth András. 
Kiss Ákos: – Megérdemelt, fölényes győzelmet arattunk és nagy önbizalommal készülünk az előttünk álló rangadókra. Sok sikert kívánok a Ménfőcsanaknak. 
Nemes Ferenc: – Magunkat vertük meg, de nagyon... 

Győrújbarát–Győrújfalu 1–2 (0–1) 
Győrújbarát, 150 néző. V.: Baán A. 
Győrújbarát: Koncz – Baranyai, Szabó Sz., Varga R., Varga J. (Németh Márk), Posta, Gál I., Detrik, Buza (Pintér M.), Czanik, Samodai (Rácz Z.). Edző: Tenk Balázs. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Németh Martin, Kutich (Tóth H.), Farkas P. (Bartalos), Szekeres, Nagy M., Nagy H., Takács M., Simay, Jaczkó. Edző: Pozsonyi Márk. 
Gsz.: Gál I., ill. Takács M., Bartalos. 
A mérkőzésen igaz, a hazai csapat többet birtokolta a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A vendégek teljesen megérdemelten vitték el a három pontot, mivel a kontratámadásaikból kétszer is eredményesek tudtak lenni. 
Jók: Koncz, Gál I., Detrik, ill. Nagy H., Kovács D., Szekeres, Takács M. 
Tenk Balázs: – Szégyellném, ha megpróbálnám magyarázni, nem lehet. Nemes, példamutató ellenféltől minden külső, gátló, ártó körülmény nélkül a számszerű eredménynél fájóbb, súlyosabb vereséget szenvedtünk. 
Pozsonyi Márk: – Elképesztő, amit ma a fiúktól láttam, főleg egy ilyen erős ellenféllel szemben! Kiválóan kezdtünk, utána pedig bírtuk a nyomást, helyenként szép támadásokat vezetve. 

DAC Nádorváros–Koroncó 0–9 (0–4) 
Győr, 150 néző. V.: Péter G. 
DAC: Kiss A. – Szokolics, Széles, Forgó (Kerpics), Matyi, Bartalos, Gál M. (Sainza), Pintér D., Bata, Németh B., Béli. Edző: Mayer János. 
Koroncó: Kiss G. – Bodó (Kovács Á.), Molnár M., Fekete M. (Sipőcz), Veller, Nagy P., Domján, Lampert (Horváth R.), Vörös-Torma (Molnár T.), Görcs. Edző: Makkos Tamás. 
Gsz.: Veller P. (4), Horváth D. (3), Görcs, Vörös-Torma. 
Az első félidő első felében még tartotta magát a DAC, de utána a Koroncó tetszés szerint érte el góljait. A második félidő első percében ismét növelték előnyüket a vendégek, akik kiütéssel nyertek. 
Mayer János: – Nekem nem kilenc, henem nyolc! Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek. 
Makkos Tamás: – Gratulálok a csapatnak, szép támadásokat tudtunk vezetni és szép befejezésekkel gólokat lőni. 

Üstökös FC Bácsa–Davita-Gönyű 1–0 (1–0) 
Győr, 100 néző. V.: Csávás. 
Bácsa: Kürnyek – Bakus, Halász M., Szabó Z., Gelencsér (Ferenczi), Kalmár (Reisinger), Serfőző, Nagy M., Sipos, Szabó B. (Bagó), Bauer (Bányai). Edző: Germán Ferenc. 
Gönyű: Rom – Kovács K. (Szilvágyi), Balog Z., Gere, Varga Cs. (Fodor), Varga P. (Böcz), Puter, Milos, Kertész, Bodó, Varga Zs. Edző: Harcz István. 
Gsz.: Bauer. 
Gyenge színvonalú mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott a mezőnyben jól adogató vendégek ellen. 
Jók: Serfőző, Szabó Z., Nagy M., ill. Bodó, Rom, Kertész, Puter. 
Germán Ferenc: – A teljesítményünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a legfontosabb, hogy otthon tudtuk tartani a három pontot. 
Harcz István: – A szokásos idegőrlő mérkőzést játszottuk, szervezettek és fegyelmezettek voltunk, egy pontra minimum rászolgáltunk volna. Külön öröm volt a fiatal Bodó Ákos jó játéka. 

Hegykő–Mezőörs 0–3 (0–1) 
Hegykő, 450 néző. V.: Krasznai R. 
Hegykő: Majer – Kóczán M., Kóczán B., Galambos, Halász M., Mészáros D., Bokán, Fényes, Nyerges, Horváth V. (Ratatics), Bertha. Edző: Bojan Lazic. 
Mezőörs: Somogyi – Böröczky, Kerékgyártó, Venczel, Vadász, Tóth L., Zámbó, Végh T. (Kreicz), Tóth M. (Simigla), Nagy K. (Proceller), Vári. Edző: Bohner Roland. 
Gsz.: Végh T. (2), Venczel. 
Az első félidő végén és a második elején lőtt góljaival gyakorlatilag eldöntötte a meccset a listavezető. Tisztességesen helytállt a hazai gárda, melynek játékosa, Horváth Viktor komolynak tűnő sérülést szenvedett. 
Jók: Galambos, Bokán, Kóczán B., ill. Vári, Venczel, Végh. 
Bojan Lazic: – Jó csapat ellen nem szégyen kikapni, de sajnos saját magunknak rúgtunk három gólt. Gratulálok a Mezőörsnek, mi a további meccsünkön megyünk tovább, ahogy kezdtük a bajnokságot. 
Bohner Roland: – Nagyon szervezett csapat otthonából sikerült elhozni a három pontot. Értékes győzelmet arattunk, további sok sikert kívánok a hazaiaknak. 

A bajnokság állása

 1.Mezőörs161312551240
 2.Koroncó161303502239
 3.Győrújbarát161024421732
 4.Vitnyéd16925402229
 5.Lipót15843312028
 6.Hegykő15816262925
 7.Kapuvár16727352823
 8.Gönyű166010244618
 9.Bácsa16538342918
 10.Abda15528224017
 11.Ménfőcsanak*15519253615
 12.Győrújfalu163112164210
 13.DAC1601158651
*A Ménfőcsanaktól 1 pont levonva.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában