Labdarúgó NB II

2024.04.04. 13:20

Megkérdeztünk sportvezetőket: az ETO-t várják az egyik feljutónak

Egyenlő pontszámmal áll az ETO és a Vasas az NB II-ben, ám több győzelmüknek köszönhetően a győri zöld-fehérek foglalják el a feljutást jelentő második helyet. Nyolc forduló van hátra a bajnokság végéig. Megkérdeztünk néhány sportvezetőt, szerintük melyik csapat örülhet a végén.

Papp Győző

Fotó: Rákóczy Ádám

A Merkanil Bank Liga, NB II jelenlegi kiírásából még nyolc forduló van hátra. A táblázatot a Nyíregyháza vezeti 7 pontos előnnyel az egyaránt 51 pontos ETO és Vasas előtt. Az ETO kettővel több győzelmet aratott, mint a fővárosi piros-kékek, ennek köszönhetően állnak a második helyen a Vasas előtt, mögöttük 6 ponttal lemaradva a Szeged a negyedik helyezett.
Az első három helyezett  hátralévő mérkőzései: 
Nyíregyháza: Pécs (otthon), Kazincbarcika (idegenben), Vasas (o), Ajka (i), Gyirmót (o), BVSC (i), Csákvár (o), Kozármisleny (i).
ETO: Soroksár (o), Budafok (i), Szeged (o), Mosonmagyaróvár (i), Pécs (o), Kazincbarcika (i), Vasas (o), Ajka (i).
Vasas: Csákvár (i), Kozármisleny (o), Nyíregyháza (i), Tiszakécske (o), Honvéd (i), Haladás (o), ETO (i), Soroksár (o).
Az előny birtokában a szabolcsiak feljutását sokan már biztosra veszik, az ETO és a Vasas közül pedig némileg a győriek sorsolása tűnik könnyebbnek.

Ezt várják a sportvezetők 

Bolla Péter, az MLSZ  Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság társadalmi elnöke:
-Drukkolok az ETO-nak, nagyon szeretném, ha kiharcolná a feljutást, mert az ETO-nak az NB I-ben a helye! A bajnokság utolsó előtti fordulójában rendezik Győrben  a Vasas elleni rangadót, jó lenne, ha addigra már eldőlne a feljutás kérdése az ETO javára és nem arra az egy mérkőzésre lenne kihegyezve, mert az ilyen meccseken mindig nehezebb teljesíteni. 
Klement Tibor, a SERCO UNI Győr ügyvezetője:
- Megérzésem szerint a Nyíregyháza és az ETO jut fel az NB I-be az idény végén. Ezt arra alapozom, hogy a Nyíregyháza elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, az ETO-n pedig látszik, hogy egyre jobb az együttműködés az új edzővel, ezáltal sikeresek lehetnek. A Vasasnak hullámzó a játéka és az eredményessége is.
Dr. Soós Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke: 
- Ugyan sportágat váltottam, de nyilván figyelemmel kísérem a labdarúgás történéseit. A kérdésre adott válaszomnak nyilván van érzelmi oldala, ez alapján azt mondom: a Nyíregyháza mellett az ETO fog feljutni az élvonalba. Ha szakmai szempontból nézem, akkor is ezt gondolom, már csak azért is, mert az ETO-nak könnyebb a sorsolása, mint a Vasasnak és ez is számíthat a bajnoki hajrában.
Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára:
- A Nyíregyháza lépéselőnyben van a többiekkel szemben, szerintem biztos feljut. Az ETO és a Vasas vetélkedik majd a másik NB I-et jelentő helyért. Az ETO helyzeti előnyben van azzal, hogy kettővel több meccset nyert meg eddig, mint a Vasas. Könnyen elképzelhető, két nagy hagyományokkal rendelkező vidéki fellegvárral több lesz jövőre az élvonalban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában