Jegyzet

2024.04.12. 08:23

Hajrá! - kérdés, hogy a nagy múltú ETO a legjobbak között folytathatja-e

Papp Győző

A labdarúgó Merkantil Bank Liga, NB II jelenlegi kiírásából még hét forduló van hátra. A táblázatot a Nyíregyháza vezeti 7 pontos előnnyel az egyaránt 54 pontos ETO és Vasas előtt. Az ETO kettővel több győzelmet aratott, mint a fővárosi piros-kékek, ennek köszönhetően áll a második helyen, kettejük mögött 6 ponttal lemaradva a Szeged a negyedik helyezett. 
Az érintett klubok hátralévő mérkőzéseinek tükrében javában tart a találgatás, melyik két csapat lehet a befutó, hol ünnepelhetik az NB I-be jutást a bajnokság végén. A többség a Nyíregyházát már elkönyvelte biztos feljutónak, a Szegedet pedig a dobogóról lemaradónak, nyitott kérdésnek tulajdonképpen azt tartják: a nagy múltú ETO és Vasas közül melyik lesz az, amelyik nyártól a legjobbak között folytathatja. 
Győrött kilencéves álom valósulna meg – 2015-től nem szerepel a csapat az NB I-ben – azzal, ha a zöld-fehéreknek sikerülne megcsípni a második helyet. A bajnokság tekintélyes részében jól teljesítő ETO beragadt a tavaszi rajtnál, papíron gyengébbnek tartott ellenfelektől szenvedett vereségeket és ezzel magára húzta a Vasast. Időközben mindkét helyen edzőt cseréltek, s bár Kuznyecov Szergejjel is kétszer kikapott hazai pályán a győri alakulat, a legutóbbi három győzelmet figyelembe véve úgy tűnik, kezd kiegyenesedni. A hétvégén a Budafokhoz utazik, majd hazai pályán a Szeged kövekezik. Utána Mosonmagyaróvár, Pécs, Kazincbarcika, Vasas és Ajka a mérkőzések sorrendje. Szakértők szerint ez kedvezőbbnek tűnik, mint a Vasas sorsolása: Kozármisleny, Nyíregyháza, Tiszakécske, Honvéd, Haladás, ETO és Soroksár. 
Izgalmas hajrára van kilátás, az is elképzelhető, a két rivális győri rangadója dönti el majd a sorrendet. Csak remélni lehet, hogy nem hétfő esti televíziós mérkőzésen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában