Férfi kosárlabda

2024.03.30. 20:48

NB I – Vereséggel zárta az alapszakaszt a Sopron KC

Száz pont fölött kapott, és vereséget szenvedett a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának zárófordulójában a Sopron KC.

Kisalföld.hu

Az SKC sima vereséget szenvedett Oroszlányban.

OSE Lions–Sopron KC 103–87 (26–29, 31–25, 28–15, 18–18)

Oroszlány, NB I-es férfimérkőzés, 1500 néző. V.: Benczur, Ádám, Földesi.

OSE: GHOLSTON 24/3, RIDDLEY 21, BALSAY 6/6, Stevenson 8, Polutak 11. Cs.:  THOMAS 27/6, Szabadfi, RUJÁK 6/3, Gáspár. Edző: Váradi Kornél.

SKC: NICHOLS 21/9, MESZLÉNYI 10/6, Griffin 6/6, Sitku 2, MOLNÁR 16. Cs.: Sidibe, MATHIS 17/15, Csendes 1, Polster 6/6, Fazekas 6/6, FLASÁR 2. Edző: Gasper Potocnik.

Az első percekben hazai részről a légiósok, a soproniaknál a magyarok hozták a pontokat. A szakasz közepén a vendégek eladott labdáiból indulva 6 ponttal ellépett az Oroszlány. Időkérés után egy 12–1-es „száguldást” bemutatva ötpontos előnyt szerzett az SKC. A hazai időkérés megtörte az SKC lendületét, az OSE egy 8–0-lal visszavette a vezetést. A látványos, fordulatos szakasz hárompontos soproni vezetéssel zárult. A második etapban újra ellépett 7 ponttal az SKC, egy 10–2-vel fordított az Oroszlány. A félidő hajrájában váltva vezettek a csapatok. A hajrában Nichols technikait kapott, büntetőkkel 6 ponttal elllépett az OSE, de az SKC a szünetre megfelezte a hátrányt.

A hazaiak kezdtek jobban a folytatásban. Az SKC nem tudott mit kezdeni a gyors oroszlányi támadásokkal, betörésekkel. A hazaiak 15–5-re nyerték a harmadik negyed első felét, a szakasz második felében állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai vezetés. A negyed 16 pontos hazai vezetéssel ért véget. A záró szakasz három magyar fiatallal a pályán határozott védekezéssel indítva hamar a 10 pontos lélektani határ közelébe került az SKC, de ezen belülre nem tudott kerülni.

Nyilatkozat

Gasper Potocnik: – Az Oroszlány megérdemelten nyert, mert jól használta ki a hullámvölgyeinket, amikor elvesztettük a koncentrációt a labdabirtoklásoknál, hogy csapatjátékot játszhassunk. A meccs néhány pillanatában nem úgy hajtottuk végre a támadásokat, a védekezést, ahogyan szerettük volna és ezekben a pillanatokban a győztes kiléte eldőlt. Nem örülök, hogy gyakran történik meg ez velünk, de nyilván vannak gondjaink, amiket meg kell oldanunk, ha el akarunk érni valamit. Momentumokban jók vagyunk, de túl sok a sötét folt a játékunkban, amit egy komoly csapat nem engedhet meg magának. Sok munka áll előttünk a következő két hétben, hogy megfelelően felkészüljünk a következő ellenfélre. Nem tudom még, hogy ki az, de bárki is lesz, a legjobbunkat fogjuk nyújtani, és a lehető legjobb módon fogjuk képviselni a klubunkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában