Női kézilabda

2024.03.19. 20:27

NB I – Székesfehérváron is hozta a kötelezőt a Győri Audi ETO KC

A szünetben öt góllal vezetett az Alba otthonában a Győri Audi ETO KC, a vége 16 gólos siker lett.

Kisalföld.hu

Varga Dalma élt a lehetőséggel.

Fotó: gyorietokc.hu

Alba FKC–Audi-ETO 21–37 (11–16)

Székesfehérvár, Köfém-csarnok, NB I-es női mérkőzés, 650 néző. V.: Dáné, Marton.

Alba: Tóth N. – Zrnic 1, SMBATIAN 4, SZABÓ K. 5/2, Kövér 3, Takó 1, Utasi 3. Cs.: Kayumova (kapus), Afentaler 3/3, Sulyok, Kocsis 1, Szemes. Edző: Horváth Roland.

Audi-ETO: DUIJNDAM – Győri-Lukács 4, Gros 1, Oftedal 1, Brattset Dale 4, Kristiansen 4/2, FODOR 6. Cs.: SOLBERG (kapus), Haugsted, Blohm 1, DE PAULA 5, Nze Minko 5, Broch 1, Varga D. 2, Farkas E. 1, Farkas J. 2.  Mb. edző: Kun Attila.

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Piros lap: Gros (30.).

A győri csapat fokozatosan növelve előnyét magabiztosan győzött az Alba FKC vendégeként.

Nyilatkozatok

Kun Attila: – A meccsen a tempó dominált, amiben sokáig jól tartotta magát az Alba, ehhez gratulálok nekik. Az első félidőben sokat hibáztunk támadásban, ebben szerepe volt Tóth Nikolettnek is. Próbáltam forgatni a csapatot, és örülök, hogy mindenki tudott élni a lehetőséggel. Megtiszteltetés számomra mindig, amikor a felnőttcsapattal dolgozhatok. Öröm volt minden perc velük most is, de nem ez az én igazi álmom, hogy a felnőttcsapatot vezessem. A fiatalokkal szeretek dolgozni, és az az igazi öröm számomra, ha olyan játékosokat, mint például Varga Dalma, láthatom az első csapatnál bizonyítani.

Varga Dalma: – Az első félidőben sok volt a hiba támadásban, a folytatásban sikerült könnyű lerohanásgólokat szerezni. Fantasztikus érzés mindig, amikor a felnőttek között játszhatok. Egyszer szeretném, ha ez lenne a "rendes" csapatom.

Horváth Roland: – Nem volt kérdés, ki nyeri a meccset. A célunk az volt, hogy legyenek olyan periódusok, amelyekben előre tudunk lépni. A meccset rosszul kezdtük, de összességében sikerült tisztesen helytállni. Várható volt, hogy a végére fizikálisan felőröl bennünket az ellenfél. Fiatal csapatunk van, ezek a meccsek jól szolgálják a játékosok fejlődését.

Tóth Nikolett: – A mi fókuszunk nem ezen a meccsen volt, hanem hogy tudjunk ilyen találkozóval készülni a számunkra fontos mérkőzésekre, mint például az MTK elleni. Kívánom az ETO-nak, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában