Női kosárlabda

2024.03.03. 20:09

NB I – Nagy küzdelemben maradt alul Pécsen a címvédő Sopron Basket

Szinte végig futott az eredmény után a Sopron Basket, mely hatpontos vereséggel zárta a pécsi kiruccanást.

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék (lilában) vereséget szenvedtek a Pécs otthonában.

Fotó: Löffler Péter

NKA Universitas Pécs–Sopron Basket 66–60 (25–22, 17–16, 11–12, 13–10)

Pécs, NB I-es női mérkőzés, 600 néző. V.: Tőzsér, Ádám, Fodor.

Pécs: Laczkó, M. WILLIAMS 15/9, Wallace 4, Mérész 8, P. Williams 8. Cs.: TADICS 9, Weninger 2, SMAILBEGOVIC 14/12, Kiss A. 3, Olawuyi 1, Simon 2. Edző: Jovan Gorec.

Sopron Basket: Turner 8, BÖRÖNDY 11/3, Sitku 6, Brooks 11, MOMPREMIER 13. Cs.: Varga A. 7/3, Papp 4, Toman, Kókai. Edző: Gáspár Dávid.

Nagy iramban, színvonalas játékkal kezdődött az összecsapás, amelyen három és fél perc elteltével 10–10-re állt a játék. A soproniak nem tudták tartani az ezalatt 8 pontot, benne két triplát is szerző M. Williamst. A címvédőnél jobban megoszlottak a terhek, a Fegyverneky sérülése után kezdővé avanzsáló Böröndy villogott leginkább. A szakasz derekán volt egy 5–0-s "részhajrája" a Sopronnak, amely Mompremier révén tartotta előnyét. A szakasz vége azonban egy Smailbegovics két triplájára épített 10–2-es roham formájában a hazaiaké volt, akik három ponttal vezettek egy negyed után.

A második elején Smailbegovics már a harmadik tripláját dobta, hat ponttal ellépett a Pécs. Brooks öt pontjával minimálisra csökkentette hátrányát a Sopron, de a szakasz derekán Tadics és M. Williams révén újra elléptek a hazaiak. A Sopront a Brooks–Mompremier kettős tartotta versenyben, ám amikor újra feljött egy pontra, Wallace dobott hármast. Varga válasza is három pontot ért. Tapadt ellenfelére, de fordítani nem tudott a vendégegyüttes, a nagyszünetben négy ponttal vezetett az NKA.

A második félidő elején közel két percig nem született kosár. Tadics a hazaiakat mozdította el a holtpontról, de rögtön jött rá a válasz Böröndytől. Smailbegovics negyedik hármasával hét pontra nőtt a pécsi előny. A szakasz derekán mindkét oldalon sok volt a hiba, majd P. Williams nyitotta tovább az ollót, dupláival tíz pontra növelve a különbséget.  Egy Turner és Mompremier vezette 8–1-gyel szorossá tette a találkozót a Sopron, hárompontos pécsi vezetésről indult a záró szakasz.

Ennek elején majd' másfél percet kellett várni az első pontra, Smailbegovics dobta büntetőből. Sitku egy duplányira hozta fel a bajnokot, amely Varga révén egyenlített. A szakasz közepén fogcsikargató küzdelemben a Pécs újra előnyt szerzett, majd a Sopron egyenlített. A végjátékban is futott a kapkodó bajnok ellenfele és az eredmény után, és több labdát eladva alulmaradt.

Gáspár Dávid: – Gratulálok ellenfelünknek és saját csapatomnak is. Kemény, szoros mérkőzést játszottunk, amire számítottunk is előzetesen. Tizennégy pontot kaptunk az átmenetekből az első félidőben, sok ziccert hibáztunk, tizenegy százalékkal dobtuk a hárompontosokat és a büntetőket sem a legjobban értékesítettük. Ha bizonyos alapdolgokat mind támadásban, mind védekezésben ilyen mértékben elhibázunk, akkor nem tudunk nyerni. A végjátékban is jobb döntéseket hozott a pécsi csapat. Mentálisan, koncentráció terén abban a pillanatban jobban teljesítettek. Ezt szeretnénk fejleszteni, és akkor a következő hasonló helyzetben már mi kerülhetünk ki győztesen. Volt több játékosunk is a pályán, akik ilyen helyzetben nem sok tapasztalattal rendelkeznek, de egy fejlődés folyamatában vagyunk, és azt gondolom, jó úton haladunk.

Jelena Brooks: – A Pécs nagyon jó teljesítményt nyújtott. Vissza kell néznünk a találkozót, és a látott hibákat kijavítani. Végig meccsben voltunk, harcoltunk a győzelemért, de sokat hibáztunk, így nem sikerült. Készülünk a következő feladatokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában