Női kézilabda

2024.03.24. 20:35

NB I – Győzelemmel mutatkozott be a Győri Audi ETO kispadján Per Johansson, mégsem lehet teljesen elégedett – galéria

Végig szoros meccsen a hajrában múlta felül a Vácot a Győri Audi ETO KC.

Kisalföld.hu

Per Johansson elős meccsén nehéz győri siker született.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–Vác 34–31 (16–15)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 2167 néző. V.: Haskó, Natkai.

Audi-ETO: Solberg – Hovden 1, GROS 9/4, Oftedal 4, BLOHM 4, NZE MINKO 5, Szöllősi-Schatzl 3. Cs.: Duijndam (kapus), Kristiansen 1, Győri-Lukács 2, Brattset Dale 4, De Paula 1, Broch, Haugsted. Edző: Per Johansson.

Vác: Győri A. – SUCH 4, Ballai B. 2, KUCZORA 10/3, Bordás 1, CSÍKOS 6, Csire 2. Cs.: Csizmadia, Bukovszky (kapusok), Kovalcsik 1, Marincsák 2, Kurucz 1, Ballai A. 2. Edző: Herbert Gábor.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3. Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Az első gólt Ana Gros szerezte az új győri edző, Per Johansson bemutatkozó mérkőzésén. A folytatásban azonban sokáig nem lehetett elégedett a svéd szakember. Játékosai több helyzetet is kihagytak, kapufákban kimondottan jól állt az ETO, de a játékot gólra játsszák, és ebben a Vác volt a jobb. A félidő első harmadában állandósította 2–3 gólos vezetését a vendégcsapat. A 20. percben 10–10-nél ért utol ellenfelét a zöld-fehér gárda, sőt, a vezetést is átvette (11–10). Innentől gólra gól volt a válasz, a szünetben egy találattal vezetett a hazai gárda.

 

A második félidőben is sokáig szoros volt az állás, a zöld-fehérek plusz kettőről nehezen mozdultak el, de a 38. percben 22–19 volt az eredmény. Nem tört meg a Vác, 25–24-nél megint csak egy gól volt a hátránya. A győriek továbbra is kínlódtak, a veszítenivaló nélkül játszó vendégek pedig ismét előnybe kerültek (26–27). A kétgólos előnyért is támadhattak a látogatók, de a végén azért a győriek nagyobb rutinja kijött, és ha a vártnál nehezebben is, legyőzte ellenfelét. Per Johansson sikerrel debütált a győri kispadon, de az biztos, sok dolga lesz még a csapattal.

Nyilatkozat

Per Johansson: – Nem tagadom, többet vártam, de ezt a meccset annak tudom be, hogy nagyon bizonyítani akartak a játékosok. Saját magunk ellenségei voltunk, mert bár megvoltak a helyzetek, kihagytuk azokat. Elsősorban ennek a mentális gátnak a feloldásán kell dolgoznunk. A Vác nagyon jól játszott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában