Női kézilabda

2024.03.31. 19:17

Év legjobbjai – Hat Győri Audi ETO KC-játékos is a jelöltek között

Tizenharmadik alkalommal keresi az Év legjobb női kézilabdázóját a Handball-Planet.com szakportál, amely most összeállította a 32 játékosból álló posztonkénti listát, és várja a szavazatokat a világ legjobb játékosára és a világ legjobb csapatára. Hat Audi ETO-játékos is szerepel a listán.

Kisalföld.hu

Ana Grosra a jobbátlövők között lehet szavazni.

Fotó: gyorietokc.hu

Az elismerésről egy kézilabda-szakírókból álló nyolctagú zsűri mellett a szurkolók is dönthetnek a portál szavazásán. A posztonkénti listában a jelöltek közé nem került be magyar játékos, de a Győri Audi ETO KC hat kézilabdázót ad a legjobbak közé.

A balátlövők között az IHF-nél az Év Legjobb Játékosa-szavazáson második helyen záró francia Estelle Nze Minko került be, az irányítók között a norvég Stine Oftedal, a jobbátlövőknél a szlovén Ana Gros, a kapusoknál a dán Sandra Toft, a védekezőspecialistáknál a szintén dán Line Haugsted és a svéd Linn Blohm is helyet kapott.

A jelöltekre itt lehet szavazni.

A posztonkénti legjobbak

Kapusok: Katrine Lunde (norvég, Vipers), Sandra Toft (dán, ETO), Hatadou Sako (francia, Metz), Laura Glauser (francia, CSM Bucuresti).

Jobbszélsők: Jana Knedlíková (cseh, Vipers), Nathalie Hagman (svéd, Valcea), Angela Malestein (holland, FTC), Jovanka Radicsevics (montenegrói, Krim).

Jobbátlövők: Anna Vjahireva (orosz, Vipers), Nora Mörk (norvég, Esbjerg), Ana Gros (szlovén, ETO), Louise Burgaard (dán, Metz).

Irányítók: Stine Oftedal (norvég, ETO), Meline Nocandy (francia, Paris 92), Kristina Jörgensen (dán, Metz), Andrea Lekics (szerb, FTC).

Beállók: Pauletta Foppa (francia, Brest Bretagne), Sarah Bouktit (francia, Metz), Sarah Iversen (dán, Ikast), Vilde Ingstad (norvég, CSM).

Balátlövők: Markéta Jerábková (cseh, Ikast), Henny Reistad (norvég, Esbjerg), Jamina Roberts (svéd, Vipers), Estelle Nze Minko (francia, ETO).

Balszélsők: Chloé Valentini (francia, Metz), Emma Friis (dán, Ikast), Camilla Herrem (norvég, Sola), Bo van Wetering (holland, Odense).

Védekezőspecialisták: Kathrine Heindahl (dán, Esbjerg), Tamara Horacek (francia, Nantes), Line Haugsted (dán, ETO), Linn Blohm (svéd, ETO).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában