Női kézilabda

2024.02.05. 10:36

Úgy fest, megmenekülhet a Győri Audi ETO KC egyik nagy riválisa

Közbeléptek a szponzorok, közel 15 cég biztosította támogatásáról a Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatát, amely úgy tűnik, megmenekül a csődtől – számolt be róla a daniasport.hu.

Kisalföld.hu

A jelenlegi helyzet felér egy BL-sikerrel a Vipers számára.

Fotó: Beate Oma Dahle NTB

A norvég sajtó három hete számolt be arról, hogy nehéz anyagi helyzetbe került a norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata, amely ugyan megnyerte a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását, ám súlyos gondokkal küzd és a csőd fenyegeti. A helyi lapok szerint a játékosok is beszálltak a szponzorok felkutatásába és úgy tűnik, sikerrel jártak.

A daniasport.hu cikke szerint az nrk.no portál úgy tudja, közel 15 vállalat vesz részt a mentésben és az általuk összerakott csomag kihúzza a csávából a csődhelyzetben lévő klubot. A megmentők között van Norvégia egyik legrégibb és leghíresebb, családi tulajdonban lévő, egyébként éppen Kristiansandban működő fagylaltgyára, a Hennig-Olsen is, amely eddig is támogatta a csapatot, és most is ő állt a kezdeményezés élére.

A klubnak 6 millió norvég koronára (bő félmillió euróra, azaz 200 millió forintra) volt szüksége a likviditás fenntartására, ez a mostani mentőcsomag közel négymillió koronát eredményezett, amely a szükségletek 60–70 százalékát fedezi.

 

A Vipers vezérigazgatója, Benedicte Löyland megkönnyebbülten és optimistán fogalmazott, de rámutatott arra, hogy még mindig nincsenek teljes biztonságban.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk. Nem értünk még egészen célba, de nagyon pozitívak a kilátásaink”– mondta. Elárulta, hogy a hétvégén találkozott az önkormányzat képviselőivel, akikkel a pénzügyi feltételekről tárgyalt.

A Vipers az utóbbi idők legsikeresebb klubja az európai kézilabdában, zsinórban három Bajnokok Ligája-címet nyert, míg az elmúlt hat szezon mindegyikében norvég bajnok volt.

Könnyen elképzelhető egyébként, hogy a Győri Audi ETO KC már a negyeddöntőben összetalálkozhat a Vipersszel. A győriek már biztosan csoportelsők, így ott lesznek a nyolc között, a címvédőnek ehhez még egy párharcot meg kell nyernie, mert az már biztos, hogy a csoportja első két helyén nem végezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában