Női kézilabda

2024.02.27. 10:06

Országot vált a Győri Audi ETO KC volt játékosa

A Győri Audi ETO KC volt játékosa, Ogonovszky Eszter a cseh Baník Most csapatától a spanyol Bera Bera együtteséhez igazol a nyáron.

Kisalföld.hu

Ogonovszky Eszter végleg elhagyja a győri csapatot, két évig Spanyolországban szerepel majd.

Fotó: Török Attila

Ogonovszky Eszter a cseh DHK Baník Most női kézilabdacsapatától nyáron a spanyol élvonalbeli Super Amara Bera Bera együtteséhez igazol. A spanyol klub honlapja szerint a 20 éves balátlövő szerződése két szezonra szól majd.

Ogonovszky korábban a Győri Audi ETO KC játékosa volt, 2021-ben mutatkozott be a felnőttek között a zöld-fehéreknél, de a több játéklehetőség és a fejlődés reményében a Rába-partiak erre az idényre kölcsönadták a cseh csapatnak. Ogonovszky a mostani idényben a szlovák–cseh közös bajnokság, a MOL Extraliga góllövőlistájának ötödik helyén áll 110 találattal.

A spanyol élvonalbeli bajnokságban jelenleg második helyen áll a Bera Bera. 

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy a következő két évben Spanyolországban játszhatok. Alig várom az új kihívást új csapatommal, a legjobbamat szeretném nyújtani” – mondta Ogonovszky Eszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában