Cselgáncs

2024.02.08. 13:04

Olimpiai kvalifikáció – Győrben kerülhetnek közelebb Párizshoz a dzsúdósok

Négy kontinens harmincöt országából több mint négyszáz dzsúdós érkezik az első győri olimpiai kvalifikációs dzsúdótornára, az European Open-viadalra. Olimpiai kvalifikáció még nem volt Győrben, ezúttal az Audi Aréna Győr lesz a helyszín.

Kisalföld.hu

Erős mezőny lesz majd az Audi Aréna Győrben szombaton bemutatkozó nemzetközi versenyen, a nevezők között van olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes is, csaknem száz olyan cselgáncsozó jelentkezett a győri viadalra, akit a top 100-ban jegyeznek a világranglistán. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes pontokat lehet majd szerezni ezen az eseményen, az aranyérmesek száz, az ezüstérmesek hetven, a bronzérmesek ötven egységgel gyarapíthatják pontjaik számát. A Győri AC versenyzői közül 66 kg-ban Vida András, 78 kg-ban Farkas Szilvia küzd az érmekért és a pontokért.

Olimpiai kvalifikáció
Győrben először lesz olimpiai kvalifikáció cselgáncsban.

A párizsi olimpiára fókuszáló legjobbjaink a sűrű program miatt kihagyják a győri tornát, de az „utódok”, a következő olimpiai esélyesek egytől egyig tatamira lépnek majd a Rába parti városban. Mindez azt jelenti, így is igen népes lesz a magyar csapat, a mieink élnek a lehetőséggel, hogy „házhoz jön” egy ilyen rangos esemény: ötvenhárom magyarnak szurkolhatunk majd, közülük nyolcan (Pongrácz Bence, Szegedi Dániel, Demeter Marcell, Gőz Roland, Nerpel Gergely, Kőszegi Rebeka, Keller Rebeka, Szász Hanna) kiemeltek lesznek majd a pénteki sorsolásnál, mi több, a 73 kilogrammban Szegedi Dániel, a 90 kilogrammban Gőz Roland, az 52 kilogrammban pedig Keller Rebeka első számú kiemeltként várhatja ellenfelét.

Az első győri olimpiai kvalifikációs tornára a szurkolók számára ingyenes a belépés, nemcsak a sportág szerelmeseit várják, hanem azokat is, akik először találkoznak majd a világ legnépszerűbb olimpiai küzdősportjának képviselőivel.

Az olimpiai kvalifikáció programja

A sorsolást péntek este tartják, a program várhatóan szombat reggel tíz órakor kezdődik (ez még a versenybíróság döntése alapján módosulhat), az érmes mérkőzéseket a selejtezők után közvetlenül elkezdik. A tervek szerint valamennyi érmes mérkőzést egy tatamin bonyolítanak majd le, így az élő internetes közvetítést követők egyetlen összecsapásról sem maradnak majd le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában