Női kézilabda

2024.02.08. 20:00

NB I – Nyert a Győri Audi ETO KC Békéscsabán

A győriek nehezen lendületek játékba Békéscsabán, ám végül simán, tíz góllal győztek.

Kisalföld.hu

Békéscsaba–Audi-ETO 24–34 (10–13)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, NB I-es női mérkőzés, 1500 néző. V.: Horváth P., Marton.

Békéscsaba: Pásztor – Horváth G. 1, Aranyi 4, ROMÁN 6/1, Mayer 2, Gyimesi 4/2, Szondi 1. Cs.: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Bencsik-Giricz 1, Kukely K. 1, Török, Csáki, Borbély 2, Bencsik 2, Sándor. Edző: Rác Sándor. 

Audi-ETO: DUIJNDAM – Győri-Lukács 3, KRISTIANSEN 6/3, Nze Minko 2, Brattset Dale 1, Haugsted 2, Fodor 1. Cs.:  Solberg (kapus), BLOHM 5/2, DE PAULA 6/2, Rju, Oftedal 3, Broch, Varga D. 1, Farkas E. 1, Farkas J. 3. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 5/3, ill. 8/7. Kiállítások: 0, ill. 4 perc.

Bruna De Paula hat gólig jutott.
Fotó: gyorietokc.hu

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 19. percben még a hazaiak vezettek 8–7-re, aztán azért rendezte a sorokat a győri csapat, mely a szünetig háromgólos előnyre tett szert. A második félidőben már nem volt kérdés, a vendégek érvényesítették nagyobb tudásukat, és fokozatosan növelve előnyüket végül magabiztos győzelmet arattak.

Veronica Kristiansen 650. ETO-ban dobott gólját már az első félidőben meglőtte, a másodikban pedig 350-jére volt eredményes az NB I-ben.

Nyilatkozatok

Ulrik Kirkely: – Az első félidőben több szempontból nézve is küzdöttünk, nem volt olyan magas szinten a koncentrációnk, mint szerettük volna. A második játékrészben gördülékenyen játszottunk, amely a magabiztos győzelmet jelentette. Örömmel tölt el, hogy Fodor Csenge visszatért, valamint az akadémistáink is komoly játéklehetőséghez jutottak. Elégedett vagyok.

Fodor Csenge: – A Békéscsaba az első félidőben érvényesíteni tudta a játékát. A második játékrész nagyszerűen alakult, ezért elégedett lehetek én is. Örülök, hogy játéklehetőséget kaptam, kicsit el is érzékenyültem.

Rác Sándor: – A saját tudásunknak megfelelően játszottunk. Tisztában voltam azzal, hogy bármit is kipróbálunk, arra lesz a győrieknek válaszuk. Öt játékosunk most lépett először pályára sérüléseket követően.

Szabó Dóra: – Szerintem a kapustársam és én is jól szálltunk be a mérkőzésbe és jól tudtunk szerepelni. Azt gondolom, a csapattársaim nagyszerűen védekeztek sok periódusban, a meccsből kihoztuk a maximumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában