Többet adtak, mint amennyit kaptak

2024.02.21. 11:27

Folyamatos fejlesztések a csornai sporttelepen

Ha valaki régen járt a csornai Kocsis István Sporttelepen, az alaposan meglepődhet a változásokon. Az elmúlt bő évtizedben minőségi, a sportolást segítő beruházások történtek.

Kisalföld.hu

"Az egyesület infrastrukturális fejlesztései a műfüves nagypálya tizenkét évvel ezelőtti megépítésével kezdődtek. Ez a beruházás óriási lökést adott a sportkörnek a létszámnövekedés és a szakmai fejlődés tekintetében - kezdi Családi János, a Csornai SE elnöke.

-  Az elmúlt időszakban beszereztünk minden erő- és munkagépet ahhoz, hogy a műfüves és füves pályáinkat megfelelő színvonalon gondozni tudjuk. A füves centerpályán az elmúlt években öntözőrendszert építettünk ki és öt évvel ezelőtt felújíttattuk a teljes pályatestet, ezzel is biztosíttottuk a minőségi sportolás lehetőségét. Az elmúlt években mind a füves, mind az műfüves pályához száz szurkolót befogadó mobil lelátókat telepítettünk. A centerpálya nagy lelátóját műanyag székek felszerelésével tettük komfortosabbá. 2017-ben új vizesblokkot építettünk a nagylelátó mögé. A centerpályát teljesen körbevettük korláttal és járdát építettünk. Két éve megépült a kis műfüves pályánk, mely elengedhetetlen volt az utánpótlásképzés színvonalának emeléséhez. Tavaly felújítottuk a nagy műfüves pálya játékterét, így ismét kiváló körülmények között sportolhatnak az egyesület labdarúgói."

Az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztették az öltözőépületet: 2012-ben a tetőtérben egy új irodarészt alakítottak ki és hőszigetelt nyílászárókra cserélték az ablakokat. Bevezették a gázt.

"Ugyanebben az időszakban hozzáépítéssel két új öltözővel bővítettük a főépületünket, majd a játékoskijáró fölé egy kétszintes teraszt építettünk. Az évek során beszereztünk négy kisbuszt, melyeket egyesületünk minden szakosztálya használ. Felújítottuk a vizesblokkokat, két új játékvezetői öltözőt alakítottunk ki. Napjainkban a külső hőszigetelési munkálatokat, valamint az aula, a folyosók és a mosókonyha felújítását végzik a szakemberek."

Mindezek mellett nem hanyagolták el a sporteszközök és a felszerelések korszerűsítését, rendelkeznek például teljesítménydiagnosztizáló rendszerrel is. Az idei tervekben szerepel egy 23 személyes buszt megvásárolása, ami valószínű, márciusban már a sportolók rendelkezésére áll.

"Az említett munkákat tao forrásokból, MLSZ és LEADER támogatásokból és - ahol szükség volt rá - önkormányzati támogatásból fedeztük. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt tizenkét év során megközelítőleg hétszáz millió forintot fordítottunk beruházásokra. Ezzel  jelentős mértékben gyarapítani tudtuk az önkormányzati vagyont, aminek értéke meghaladja az elmúlt tizenkét év során az önkormányzattól kapott mindenféle támogatás összegét. Köszönet illeti mindazokat, akik segítették, hogy ilyen mértékű fejlesztéseket tudtunk végrehajtani és természetesen számítunk rájuk a jövőben is" - zárta Családi János, a Csornai SE elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában