Labdarúgás

2024.02.28. 17:04

Csak a tizenegyeseken múlt - Legyőzte a Vasas a mezőőrsi focicsapatot - galéria

Nagyon-nagyon közel járt az újabb kupasikerhez a mezőörsi focicsapat, amely csaknem kiütötte a Vasast.

Szeitz Tibor

Fotó: Rákóczy Ádám

A másodosztályú Vasas 1-1-es rendes játékidő, majd hosszabbítás után tizenegyesekkel nyert a vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs otthonában, ezzel továbbjutott a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből.

Az eseménytelen első félidő után a második játékrészben a csereként beállt Berecz Zsombor közelről lőtt góljával szerzett vezetést az esélyesebb Vasas, de a lelkesen játszó hazaiak a hajrában egy ugyancsak az öt és felesen belülről elért góllal egyenlítettek, ezzel kiharcolták a hosszabbítást.

A ráadásban egyik csapat sem tudott nagy helyzetet kialakítani, a tizenegyespárbajban végül az döntött, hogy Kerékgyártó Dávid a harmadik párban hibázott.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Mezőörs KSE–Vasas FC 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 4–5

Mezőörs, MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő mérkőzés, 1500 néző. V.: Pillók.

Mezőörs: Somogyi – Nagy K. (Kreicz, 79.), Vadász, Vári, Zámbó, Böröczky – Tóth L. (Simigla, 119.), Tóth M. (Szántó, 72.) – Végh T. (Simon M., 106.), Kerékgyártó – Vayer (Venczel, 67.). Vezetőedző: Bohner Roland.

Vasas: Uram – Girsik (Bakti, a szünetben), Hidi, Otigba, Ódor, Deutsch (Doktorics, 60.) – Sztojka (Berecz Zs., a szünetben), Urblík – Hinora (Vida, 99.), Szalay Sz. (Radó, a szünetben), Holender (Zimonyi, 85.). Vezetőedző: Gera Zoltán.

Gsz.: Végh T. (80.), ill. Berecz Zs. (57.).

57. p: Holender a jobb oldalról adott középre, és a lendületesen érkező Berecz pár lépésről a kapuba gurított. 0–1.

80. p: Böröczky hatalmas bal oldali bedobását követően Venczel próbálta háttal kapura ollózni a labdát, ami Végh elé pattant, aki 4 méterről a bal sarokba helyezett. 1–1. 

Története legnagyobb sikerét érte el a Mezőörs azzal, hogy bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, ám a megyei I. osztályba nemrég feljutó és ott éllovas gárda újabb bravúrra készült. A több rutinos, NB I-et is megjárt játékossal megerősített csapat ugyanis a Nagykanizsa és a Kaposvár után a jelenleg másodosztályú, ám az élvonalért küzdő, nagy múltú Vasast is búcsúztatni szerette volna. Szó se róla, meg is adták ennek a módját Mezőörsön. A helyi futballpályán 530 fős mobil lelátó, fedett játékoskijáró épült a meccsre. Új eredményjelző, büfék, külön szektor és emelvény várta a tudósítókat, nézőket, a vendég és hazai ultrákat a helyiek számára sporttörténelmi mérkőzésen, amely előtt még a csoda szép sláger, a Nélküled is felcsendült.

Ennek megfelelően parádés hangulatban kezdődött az összecsapás, amelynek első félideje teljesen kiegyenlített játékot hozott. Bohner Roland remekül összerakta a csapatát, amely stabilan őrizte kapuját, még úgy is, hogy a hazaiak egyik meghatározója, Debreceni András sérülés miatt nem állt a fiatal tréner rendelkezésére. Támadásban sem mutatott kevesebbet NB II-es ellenfelénél a hazai gárda, főleg a bal szélen meglehetősen sokat előretörő Böröczky volt rendkívül agilis.

Gól azonban az első játékrészben egyik oldalon sem született, így a szünetben hármat is cserélt az eredménytelenséggel nyilván elégedetlen, a Vasas kispadján ezen a meccsen debütáló Gera Zoltán. A cserék lendületet is hoztak a fővárosiak játékába, ami aztán gólban is megmutatkozott. Ez azonban nem törte meg az ultrák által lelkesített hazai csapatot, amely tíz perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. 

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben nemhogy a kapuja elé szorult volna a Mezőörs, hanem helyenként a hazai csapat futballozott jobban, de mivel nem született újabb találat, tizenegyesek következtek. Vári, Simigla, Urblík és Vida is magabiztosan lőtt a kapuba, ám hazai részről Kerékgyártó hibázott. Venczel, majd a mezőny legjobbja, Böröczky ugyan javított, ám a piros-kékeknél Berecz, Zimonyi, majd Radó sem hibázott, így, bár a hazai csapat is megérdemelte volna, a Vasas jutott a sorozatban a legjobb nyolc közé.

Bohner Roland: – Ismét egy ünnepi hangulatú kupamér­kőzést játszottunk, melyen óriásit küzdöttek a srácok, a kétosztálynyi különbség nem sokszor látszott. Végig, még a hosszabbításban is teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az élvonalba igyekvő Vasasnak, de sajnos a tizenegyeseknél már nem volt szerencsénk. Így talán ki lehet esni.

Gera Zoltán: – Klasszikus kupamérkőzés volt. Ellenfelünk motiváltan, jól futballozott, de erre számítottunk is, arra viszont nem, hogy a vezető találatunk után nem lövünk újabb gólt. Annak viszont örülök, hogy tizenegyesekkel, amely ilyenkor inkább már szerencse kérdése, továbbjutottunk. Akad még munkánk bőven, le a kalappal a hazai csapat előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában