Női labdarúgás

2024.02.17. 12:25

A női fociválogatott kapitánya is megnézte a győriek gólzáporos győzelmét Ausztriában

Idei utolsó hivatalos előkészületi mérkőzését játszotta női csapatunk, amely remek gólokat szerezve, szép győzelmet aratott az osztrák bajnokság jelenlegi 3. helyezettje ellen.

First Vienna–ETO FC Győr 1–4 (1–3)
ETO FC: Borók – Szabóvá (Kovács L.), Nagy F., Frajtovic (Nagy Sz.), Öeg, Sali (McCarthy), Süle (Horváthová), Ladhani, Savanya, Vachter, White (Petrovics). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gz.: Vachter (2), Ladhani, White.

Az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében történt sorozatos balesetek miatt a győri csapat jelentős késéssel érkezett meg a bécsi mérkőzés helyszínére, így a találkozó 40 perces csúszással kezdődött.
A balszerencse az utazás után a pályán is folytatódott, ugyanis Szabová bokája a 3. percben kifordult, így gyorsan cserélni kényszerült az ETO. A 6. percben White lépett ki a védők között, de nagy helyzetben, ballábas lövése a kapu fölé szállt. A 13. percben az első valamirevaló helyzetéből gólt szerzett a hazai csapat: egy baloldali beadást követően a hosszú oldalon érkező Baumgartner helyezett a kapuba. 1-0. Gyorsan egyenlíthetett volna az ETO, de White nagy ziccerben hibázott. Nem sokkal később Vachter törhetett kapura, ám lövését hárította a hazaiak hálóőre. A 20. percben aztán góllá érett a győri fölény, Ladhani szép cselekkel tört előre, 22 méteres lövése a léc alá vágódott. 1-1. A 32. percben White szépen húzott el a baloldalon, beadását Vachter közelről pörgette a kapuba. 1-2. Ezután is az ETO játszott fölényben, és a félidő hajrájában újabb gólt szereztek a Rába-parti hölgyek. A 44. percben Vachtert buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette. 1-3. Fordulás után, a 49. percben Öreg beadását Süle fejelte a kapu fölé. A 70. percben Savanya jobboldali szöglete a hosszú oldalon érkező White lőtte a hálóba. 1-4.

A csapat eddigi sérültjei – Krizsanova, Kocsán és Vida – mellett ezúttal Zágonyi húzódása miatt nem léphetett pályára. A jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a kelleténél is keményebben, néhol durván játszó bécsiek ellen az ETO tetszetős támadásokat vezetve, szép gólokat szerezve magabiztos győzelem aratott. A mérkőzést  a helyszínen tekintett meg a válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz is. A győri alakulat nagy része ugyanis különböző válogatottakban lesz érdekelt, míg a többiek folytatják a felkészülést a március 2-i, Diósgyőr elleni rajtig.

Dörnyei Balázs: – Nagyon agresszív, helyenként durva ellenféllel találkoztunk, örülök, hogy nem vettük át ezt a stílust. A kapott gól után jól reagált a csapat, jól játszottunk, és elég egyértelmű volt, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Külön örülök, hogy a lányok intelligensen futballoztak, és jól reagáltak erre az otthon nem megszokott játékstílusra. A válogatottjainknak sok sikert kívánunk, és mielőbbi gyógyulást a megsérült Szabová Szofinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában