Diáksport

2024.02.17. 12:15

A győri Bercsényi-iskolát is díjazták

A Magyar Diáksport Szövetség idén is elismerésben részesítette azokat az intézményeket, melyek kimagasló eredményeket értek el a diákolimpiai versenysorozatban.

Összesen negyed millió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenye, a Diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan két sportágban indultak el. A sportágakat tekintve továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.

Az előző tanév eredményei alapján a Győri SZC Bercsényi Technikum Győr-Moson-Sopron vármegyéből egyedüliként került be a középiskolai kategória országos legjobb tíz helyezettje közé, s lett az összesített rangsorban kilencedik. A dobogós helyhez 1900 összesített pont kellett, a győri iskola 1224 pontot szerzett a tanulókat megmozgató versenyrendszerben. A pedagógusok sikeres ösztönző, lelkesítő munkáját mutatja, hogy az adott intézményi létszámhoz képest milyen arányban vesznek részt a diákok a versenyeken. Ezt a motiváló tevékenységet ismeri el a Legaktívabb iskola díj, amit, többek között a győri intézmény szintén kiérdemelt.

„A két kiemelkedő eredmény nem csak a sportágazatban tanuló diákjaink, hanem a rendészet és közszolgálati, a honvéd kadét és a közlekedési  képzésben résztvevő, aktívan versenyző, sportoló tanulóink szereplésének is köszönhető. Ezt az eredményességet elsősorban az úszás, torna, kajak-kenu, küzdő-, s kosárlabda sportágakban értük el. A sorozatban részt vevő diákok a felsőfokú továbbtanuláskor plusz felvételi pontokra is jogosultak – mondta el Németh Zsolt, az iskola igazgatója.

A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Győr-Moson-Sopronból Horváth József a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium pedagógusát díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában