Mozgás

2024.01.20. 20:22

Multisport Fesztivál a mosonmagyaróvári UFM munkacsarnokban - fotók

Több tucatnyi kisgyermeket mozgatott meg szombaton az MTE 1904 egyesület által szervezett Multisport Fesztivál.

Mészely Réka

Második alkalommal rendezte meg az MTE 1904 a Multisport Fesztivált az UFM Munkacsarnokban szombaton, élményekkel, játékos tanulással, mozgáskultúra-fejlesztéssel és rengeteg szórakozással várva az óvodásokat és kisiskolásokat.  

Tavaly decemberben szerveztük meg először a Multisport Fesztivált. Célunk akkor és most is az volt, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a mozgás örömére, mindezt játékos feladatokkal, futással és ugrálással, labdajátékokkal, akadálypályával és csoportos játékokkal

– tudtuk meg Fuhrmann Péter főszervezőtől.

A szakember szerint sok gyermek mozgáskultúrája alacsony szintű, ez látszik abból, hogy hogyan futnak vagy éppen érnek a labdához.
Az ovisokra, majd a kisiskolásokra forgószínpadszerűen több fajta ügyességi játék várt. Lelkesen vetették bele magukat a próbákba, sőt több szülő is bekapcsolódott a játékokba.

- A képzéssel ráirányítjuk a gyerekek figyelmét a sport fontosságára. Terveink szerint a jövőben heti rendszerességgel találkozhatnak Mosonmagyaróvár és környéke óvodásai a multisport foglalkozásainkkal. Várjuk minden 4 - 8 év közötti gyermek jelentkezését,  valamint külön fontosnak érezzük a szülők aktív részvételét, ugyanis ez a gyermekeknek egy óriási motivációs tényező - tette hozzá Fuhrmann Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában