Tenisz

2024.01.10. 09:28

A soproni Babos Tímea egyesben nem lesz főtáblás az Australian Openen

A soproni Babos Tímea kiesett a selejtező első fordulójában szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Kisalföld.hu

Babos Tímea párosban még játszik Melbourne-ben.

A világranglistán 178. Babos első ellenfele a lett Darja Semenistaja (143.) volt, akivel még nem találkozott. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar betegen érkezett a 15-ös pályára: köhögött, fújta az orrát, és nehezen kapott levegőt. A második szettben 1:2-nél ápolták is a pályán, megmérték a vérnyomását, és lassan javult a helyzet. Sorozatban hét gémet nyerve már ő vezetett 4:6, 6:2, 2:0-ra, sőt, 3:1 is volt a döntő szettben. A 30 éves Babos jól játszott, okosan tördelte a játékot tenyeres nyesésekkel, emellett kiválóan szervált. A 32. helyen kiemelt riválisa azonban ekkor pontosabban kezdett teniszezni és fordított a keményen küzdő Babos ellen, végül ő nyert. Babos a jövő héten párosban lép pályára az AO főtábláján.

"Tegnap és tegnapelőtt még lázas voltam, úgyhogy nem jött jókor ez a betegség, de nálam nincs olyan, hogy ne próbálnám meg és ne tenném ki a maximumot pályára. Ma is megpróbáltam, aztán miután a helyi orvosok elláttak, utána már jobban éreztem magam, de nyilván összességében nagyon gátolt ez a megbetegedés, meg hogy nem volt olyan magas az energiaszintem, amilyen szokott lenni" – mondta Babos, aki kiemelte, hogy fájdalomcsillapítókat kapott, de ellenfele is a "segítségére volt", mivel akadt egy olyan periódusa a meccsnek, amikor Semenistaja irreálisan sokat hibázott, ugyanakkor a döntő szett közepétől teljesen más játékra váltott. Babos elmondása szerint a következő napokban kihagyja az edzéseket, de párosban, sőt elképzelhető, hogy hosszú idő után vegyes párosban is pályára lép majd.

Eredmény: Darja Semenistaja (lett, 32.)–Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:4.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában