Torna

2024.01.23. 12:31

A győri Mészáros Krisztofer az olimpián kívül az Eb-n is jól szeretne szerepelni

Mészáros Krisztofer egyik legizgalmasabb szezonjára készül. A Győri AC tornásza olimpiai kvótát szerzett, így ott lesz Párizsban, de idén még az Eb-n is szeretne maradandót alkotni.

Kisalföld.hu

„Napi két edzéssel készülök. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy elég idő jusson a pihenésre és a regenerációra.” – mondja Mészáros, aki idén először márciusban versenyzik először. „Március közepén rendezik meg a magyar bajnokságot, akkorra kell összeálljon az összes gyakorlatom. Onnantól versenyek sorozata lesz egészen augusztusig, az olimpiáig. A játékokra nagyon készülök. Első olimpiám lesz, és bízom abban, hogy a magyar tornász különítmény tovább fog bővülni” – tette hozzá.

Jelenleg férfi vonalon csak Mészáros Krisztofernek van kvótája. „Korábbi nagy versenyzőktől tudom, hogy egy olimpián való részvétel sokkal teljesebb, ha ott vannak a társak. Nagyon szurkolok a srácoknak, hogy egy vagy két kvótás legyen még a férfiaknál magyar színekben...” – mondta a Győri AC válogatott versenyzője, aki az olaszországi Eb-t is eredményesen szeretné zárni.

A TOP-formám minden bizonnyal nem az Eb-n lesz, hiszen a formaidőzítésemnek az olimpiára kell kicsúcsosodnia. Van azonban eddig két Eb-érmem, és ezeknek a medáliáknak a számát szeretném növelni.

Az év csúcseseménye tornában (is) a párizsi olimpia lesz idén, július 26. és augusztus 11. között. Ugyancsak kiemelkedő világverseny lesz az olaszországi Európa-bajnokság, amely április 24-én kezdődik Riminiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában