Tenisz

2024.01.12. 12:14

Óriási siker! A GYAC játékosa, Valkusz Máté főtáblára jutott Melbourne-ben

Valkusz Máté az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában is győzött, így főtáblás lett Melbourne-ben. Az első fordulóban hazai versenyző ellen lép majd pályára.

Kisalföld.hu

Valkusz Máté a GYAC és a magyar Davis Kupa-csapat erőssége.

Fotó: Lakatos Péter

A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté – aki a Somogyi Elektronic-GYAC teniszezője – a hazai pályán szereplő Max Purcellel játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A 25 éves Purcell jelenleg 40. a világranglistán, még soha nem jutott túl az első fordulón hazája Grand Slam-viadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni tornát.

Valkusz a selejtező harmadik, utolsó fordulójában az olasz Andrea Vavassorit verte 6:1, 6:4-re.

"Nagyon sokat készültem erre a tornára, hihetetlen alapozás van mögöttem. Sokat köszönhetek a mögöttem álló csapatnak és a barátnőmnek. Álomszerű, nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire tudok jutni. Nagyon jól játszottam az utolsó meccsen, a győzelem pedig főleg a szervámnak volt köszönhető.

Ráadásul görcsölt a gyomrom a meccs közben, ezért ápolást is kellett kérnem az első szettben. Büszke vagyok magamra, mert sokat fejlődtem fizikálisan és mentálisan is" – nyilatkozta Valkusz a magyar szövetség Facebook-oldalán.

Az már korábban eldőlt, hogy a főtábla másik két magyarja, a 65. helyen álló Marozsán Fábián a 2014-ben US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel, míg a 69. Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a melbourne-i torna nyitófordulójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában