Női kézilabda

2024.01.16. 13:05

A ferencvárosi Kukely Anna nyártól a Motherson Mosonmagyaróvár csapatát erősíti

Fiatal, 20 éves iránytóval erősödik a Motherson Mosonmagyaróvár kerete a következő szezonban. A jelenleg a Ferencvárost erősítő Kukely Anna két évre kötelezte el magát az óvári klubhoz.

Kisalföld.hu

Kukely Anna a ferencvárosi mezt mosonmagyaróvárira cseréli.

Fotó: Török Attila

Kukely Anna a Békéscsaba saját nevelésű játékosa, 2018 októberében, mindössze 15 éves korában a Siófok elleni NB I-es mérkőzésen debütált a felnőttcsapatban. Ugyanebben a hónapban első élvonalbeli góljait is megszerezte, a Győri Audi ETO KC ellen kétszer volt eredményes. Tagja volt 2019-ben a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronz-, valamint a celjei U17-es Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett válogatottnak. A 2021-es junior Eb-t is megnyerte az U19-es nemzeti csapattal. Két éve igazolt a Ferencvároshoz, ahol az előző szezonban 70 bajnoki találatot jegyzett, tagja volt a Bajnokok Ligája-ezüst- és Magyar Kupa-aranyérmes csapatnak. Ebben az idényben kevesebb játéklehetőség jut neki klubcsapatában.

– A Mosonmagyaróvár keresett meg engem – mondta Kukely Anna. – Nagyon szimpatikus a csapat, több játékost is ismerek, és az edző személye is pozitív számomra. Ezek a dolgok győztek meg arról, hogy itt jó helyen leszek. Az MKC-nál szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, és a különböző sorozatokban a lehető legjobb eredményekhez segíteni a csapatot. Lenyűgöző szezont fut a Mosonmagyaróvár, kíváncsian várom, a folytatásban mit tudnak elérni, és öröm számomra, hogy jövő szezonban már én is a csapatot erősíthetem.

Hivatalos az Esztergom elleni MK-negyeddöntő időpontja

A Motherson Mosonmagyaróvár a Magyar Kupa négyes döntőjéért az Esztergomi Vitézekkel csap össze. A két klub megegyezett a negyeddöntő hivatalos időpontjáról. Ennek értelmében a felek január 30-án, kedden 18 órakor találkoznak egymással a Suzuki Arénában. A párharc győztese bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol még sem az MKC, sem az Esztergom nem járt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában