Férfi kosárlabda

2023.12.02. 07:15

Székesfehérváron lép pályára a Sopron KC – videó

A férfi NB I-ben a Sopron KC a listavezető Alba FKC-hez látogat szombaton 19.30 órakor.

Kisalföld.hu

A veretlenségét hét közben elvesztő Alba Fehérvár otthonában debütál a Sopron KC kispadján a hét elején munkába állt új edző, Gasper Potocnik. Hét közben az Alba elég nagy pofonba szaladt bele a Falco otthonában. Kérdés, milyen hatása lehet a szombati mérkőzésre.

Gasper Potocnik ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Nekünk nem igazán jó ez a helyzet, mert az Alba így még motiváltabban lép majd pályára ellenünk, hogy javítson. De nem ezzel kell törődnünk, hanem a saját feladatainkra koncentrálni. Taktikailag nem volt értelme nagy átalakításokat végezni a héten, hiszen az a visszájára is elsülhet, zavart okozhat. Kijelöltünk néhány alapelvet, szabályt, azon dolgoztunk, hogy ezeket alkalmazzuk, ezekhez próbáljunk alkalmazkodni. Nem könnyítette a helyzetet, hogy voltak sérült és beteg játékosaink, akik edzéseket hagytak ki, így jelen pillanatban nem is tudom, milyen kerettel tudunk majd kiállni. Az Alba a mérkőzés esélyese, mi ugyanakkor nyomás, lelki teher és győzelmi kényszer nélkül, bátran, felszabadultan játszhatunk. Ez nem azt jelenti, hogy feladnánk, sőt, ez segíthet akár egy bravúr elérésében. Amit látni szeretnék, az a harcosság, keménység, agresszivitás a pálya mindkét oldalán, hogy a játékosok adjanak bele mindent, tegyék ki a pályára a legjobbat, ami tőlük telik, aztán ilyen lélektani helyzetben meglátjuk, mire lesz ez elég.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában