Együtt emlékeztek

2023.12.07. 12:21

Ötven éve lettek bajnokok a szanyi focisták

A helyi sportegyesület egyik legnagyobb eredményére emlékeztek az egykori focisták Szanyban. Ötven év után találkoztak a bajnokok.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Tóth Imre

Az 1941-ben alakult szanyi sportegyesület történetének legnagyobb sikerét érte el 1973-ban. A focicsapat megnyerte a megye "kettőt" és felkerült a megyei I. osztályba. Megemlékezésére gyűltek össze a még életben lévő vezetők és játékosok a közelmúltban.
Az ünnepségen Funtek János a Szany SE. elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a bajnokcsapat fényképét tartalmazó emléklapot adott át minden jelenlévőnek.
Tóth Imre egy régi Pápai Hírlapból az akkori edző, Kocsis Kálmánról írt cikkét ismertette, melyben kiemelte a különböző bajnokságokban rúgott gólokat és megemlékezett a szanyiak megbecsüléséről is.
Ezek után Gulyás Attilának a nagy napra írt versét játszották le.

Ötven év távlatából.

Szany SE, melyet a sors ötven éve ragyogóvá emelt,
A történelem emlékeit szívünk hálásan őrzi,
Az első bajnoki cím, mely a csúcsra emelte őket,
fényesen ragyog.

Ötven év távlatából ünnepel a csapat,
Emlékezve a múltra, a játékosokra, edzőkre,
Kik vezették őket, mint csillagok a sötétben most.

Az égi pályán sokan közülük rúgják a labdát.
Társaik emlékei szívünkben örökké élnek,
Az összetartó szellem fényét ontják.

Hálás emlékezés azokra, kik már az égben játszanak,
Szany SE, fényes csillag,
Múlt és jövő közötti fényes utazás.

A vacsora közben újabb meglepetés következett: váratlan vendég érkezett egy nagy dobozzal: Tóth Imre „kislánya” édesapjától értesült a fél évszázados rendezvényről és egy gyönyörű tortával lepte meg a sporttársakat. Vámosszabadiról vitte az finomságot Szanyba, szülőfalujába, az ünneplő közösségnek.

Ezek után számtalan emlék került elő, és a jelenlévők vidáman idézték fel a sok-sok közös sztorit. A végén az egykori futballisták köszönetüket fejezték ki a sportegyesületnek a megbecsülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában