Női kosárlabda

2023.12.13. 22:18

Euroliga – Olaszországban is kikapott a Bolognától a SERCO UNI Győr

Hullámzó mérkőzésen hatpontos vereséget szenvedett el a SERCO UNI Győr Bolognában.

Kisalföld.hu

Slocumék többször is megközelítették a hazaiakat, de végül hat ponttal kikaptak.

Fotó: fiba.basketball

Bologna–SERCO UNI Győr 76–70 (28–17, 18–23, 18–13, 12–17)

Bologna, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 9. forduló. V.: Szimeonidisz (görög), Sanchez Gonzalez (spanyol), Theis (német).

Bologna: Barberis 3/3, Pasa 2, ZANDALSINI 13, COX 12/9, ANDRE 14. Cs.: Consolini, Rupert 9/3, PETERS 18/6, Del Pero, Orsili 5/3. Edző: Pierre Vincent.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 23/12, Bach 2, Carleton 10/3, TÖRÖK Á. 15/9, Goree 2. Cs.: Dombai 7/3, Ruff-Nagy D. 7/3, Hegedűs 4, Gyöngyösi. Edző: Cziczás László.

A győri csapatból hiányzott Dubei Debóra, aki az elutazás előtti utolsó edzésen szenvedett kisebb sérülést. Állapota szerencsére nem súlyos, óvatosságból hagyta csak ki az összecsapást. A vasárnapi, Sopron elleni megyei rangadón minden bizonnyal már újra keretben lesz a válogatott kosárlabdázó. Kristine Anigwe továbbra sem áll rendelkezésre, így ezúttal is tartalékosan kellett felvenni a versenyt az olaszokkal.

Az első negyedben lassan vette fel a meccs ritmusát a SERCO UNI Győr, mely három és fél perc elteltével, 7–0-ás hazai vezetésnél Carleton büntetőiből – pár másodperc alatt ötször kísérletezett, ebből három volt jó – szerezte meg első pontjait. A folytatásban 15–3-ra ellépett a Bologna. Innentől kiegyenlített lett a meccset, de ez csak arra volt jó, hogy állandósuljon a tíz pont körüli különbség.

A második tíz percet 6–0-val kezdték a győriek, öt pontra megközelítették ezzel a hazaiakat. A hazaiak most közel sem játszottak olyan eredményesen, ezt kihasználva a 16. percben 34–30 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrájában volt egy rövid győri kosárcsend, megint tíz pont fölé nőtt a különbség (41–30). Cziczás László időt kért, ami után egy 10–3-as rohanással ismét felzárkóztak a zöld-fehérek (44–40). A félidőt egy hazai dupla zárta le.

A harmadik szakaszban is tartotta a lépést a hazaiakkal a győri csapat, a negyed közepén ugyanúgy hat pont volt a hátrányuk, mint a nagyszünetben (53–47). A negyed második felét aztán megnyomta kicsit a Bologna, így a zárófelvonás előtt visszaállt a meccs első tíz percében kialakult 11 gólos különbség (64–53).

Az utolsó negyedben megint beragadt az elején az UNI Győr, pillanatok alatt 71–53 lett az állás. Török Ágnes triplájával meglettek az első pontjaik a szakaszban. Ez egy 7–2-es roham nyitánya volt, de fordulatot ez már nem hozott, a végére azért hat pontra feljöttek a látogatók, de ebben a felállásban ennél többre nem futotta erejükből, így másodszor is kikaptak az olasz együttestől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában