Paralimpia

2023.12.01. 13:22

Egymillió forinttal támogatják a para-asztaliteniszők munkáját segítő győri edzőt

Kevesebb mint 9 hónap van hátra a 2024-es párizsi paralimpiai játékokig, amelyre a magyar csapat az eddigi legtöbb sportágban juthat ki.

Kisalföld.hu

A győri Vígh Tímea (jobbról a második) munkáját is elismerték.

Fotó: hparalimpia.hu

A végső hajrába a K&H Mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramja is besegít: két parasportolót és egy segítő szakember munkáját támogatja fejenként egymillió forinttal. A nyertesek között van a győri Vígh Tímea is, aki a para-asztaliteniszezők felkészülését segíti.

Az indoklásban ez áll: "Tímea a színfalak mögött támogatja a magyar para-asztaliteniszezőket. A csapat masszőre a versenyzők testi egészségén kívül lelki jóllétükre is nagy hangsúlyt fektet, számos paralimpikon fordul hozzá segítségért, ha edzőtáborban vagy nemzetközi megmérettetésen vesz részt. A szakember biztosan részt vesz a párizsi paralimpián, hiszen már van egy kvótája a magyar csapatnak para-asztaliteniszben."

Rajta kívül Szabó Alexandra (boccia) és Nádasdy Anna (kerekesszékes vívás) kap még 1–1 millió forintot.

A nyári játékokon 22 sportágban mérhetik össze tudásukat a versenyzők, amelyek közül a magyar sportolók a 17 egyéni sportág mindegyikének kvalifikációján részt vesznek. A Magyar Paralimpiai Csapat eddig 7 sportágban 12 kvótát biztosan a magáénak tudhat, de a kvótaszerzési időszak több sportág esetében egészen július elejéig eltart. Így elképzelhető, hogy valaki csak a világverseny előtt alig két hónappal fogja megtudni, hogy kijutott-e a megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában