Magyar Hírességek Csarnoka birkózásban

2023.12.22. 12:40

A győri világbajnok Sillai Lászlót is lehet jelölni

Január 31-ig négy kategóriában lehet jelölni azokat a sportolókat, edzőket, versenybírókat és sportvezetőket, akik tartósan kiemelkedő színvonalon nyújtott teljesítményükkel és példamutató életútjukkal hozzájárultak a magyar birkózás hírnevéhez.

Kisalföld.hu

A hazai szövetség (MBSZ) oldalán közzétett beszámoló szerint 2022 óta minden páros évben lehet új tagokat jelölni, és minden kategóriát figyelembe véve összesen legfeljebb 3-6 fő választható. Legutóbb Sastin Marianna világbajnok, Sike András olimpiai aranyérmes, valamint Weisz Richárd (posztumusz), a magyar birkózósport első olimpiai bajnoka a sportolói, míg a két mesteredző, Szőnyi János és Klinga László az edzői, az Aranysíppal kitüntetett nemzetközi bíró, Hessky Pál pedig a bírói kategóriában került be a Magyar Hírességek Csarnokába.

Lehet jelölni például Sillai Lászlót, aki a Győri Dózsa színeiben 1967-ben világbajnok lett, 1968-ban olimpikon, később pedig sportvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában