Karate

2023.11.21. 12:06

Világbajnok lett a kapuvári Castrum amazonja

A spanyolországi Lorca városában harcolta ki a WKB (World Kyokushin Budokai) Világszervezet súlycsoport nélküli világbajnokságán az aranyérmet Szalay Berta, a Castrum SC Kapuvár amazonja.

Kisalföld.hu

Szalay Berta és Pantelics Péter.

Spanyolországban rendezték a WKB súlycsoport nélküli kyokushin karate világbajnokságot, melyen Magyarországot két fiatal lány versenyző képviselte. Közülük a kapuvári Szalay Berta előbb egy román ellenfelet fosztott meg a továbbjutás lehetőségétől gyönyörű guruló fejrúgásával, amitől "felrobbant az internet", majd a francia Camille Haddouche-nál bizonyult jobbnak a 6. perc után. A legjobb négy között a holland Ruby Goedhart várta, akinek sikerült kiiktatni veszélyes fejrúgásait, és óriási véghajrát követően Berta döntőzhetett a másik ágról érkező Bóka Viktóriával (Griff SE, Pápa). A döntőben a castrumos lány céltudatosan ostromolta ellenfele lábait külső és belső combrúgásaival, és három perc után a bírók a kapuvári versenyzőt hozták ki győztesnek.

Az idén 40 esztendős Castrum SC Kapuvár versenyzői összesen 49-szer álltak már Európa- és világbajnokságon dobogón. A spanyolországi vb előtt nem sokkal Japánban, a 13. shinkyokushin világbajnokságon Szalay Berta lendületét megtörte a japán bíró által támogatott japán ellenfél. Ám ez csak pillanatnyi kudarc volt, amire tovább lehetett építkezni. A kapuváriak üdvöskéje céltudatosan küzdött, és könnyezve hallgathatta a magyar himnuszt a dobogó legfelső fokáról, 180 cm magas serlege mellett.

"Nekem már itt van a karácsony. Berta szófogadóan, és elszántan készült a vb-re. Napi három-négy edzést végzett, heti egynapos pihenőkkel. Világbajnoki érmes szeretett volna lenni, és megcsinálta. Az pedig, hogy ez az arany pont a Castrum történetének ötvenedik érme, az számomra leírhatatlan boldogság. Hálásan köszönjük minden támogatónknak, és vetélytársunknak a segítséget, hogy sikerült Lorcában egy eredményhirdetésnél hallgatni a magyar himnuszt" – egészítette ki Sensei Pantelics Péter a Spanyolországban történteket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában