Teke

2023.11.13. 19:41

Kezdődik a Magyar Kupa és az utánpótlás-bajnokság

Az alacsony számú felnőtt csapatra való tekintettel a női Szuperliga csapatbajnokság őszi idénye már véget ért, de nem pihennek a játékosok, mert következnek a négyfős együtteseknek a Magyar Kupa küzdelmei.

Kisalföld.hu

Az utánpótláskorú játékosok versenyeztetése érdekében két csapatot is nevezett az Ipartechnika SE a kupasorozatra, így az egyéni versenyek mellett a csapatszellem kialakítása, az egymásért, a csapatért való küzdeni tudás erősítése is az egyik fő cél az egyesületnél.

A felnőttek a BKV Előrével szombaton 10 órakor, míg a fiatalok vasárnap 10 órakor a Balatoni Vasas ellen lépnek pályára a Kristyán Zsuzsa-tekecsarnokban.

Még ebben a hónapban kezdődik a hagyományos, ötfordulós utánpótlás bajnokság is, a győri terület első fordulója november 24–25-én Pápán lesz, majd azt követően december második hétvégéjén, Tatabányán találkoznak a fiatalok. A folytatás már tavasszal lesz.

A lányok részére az ifjúsági és serdülő egyéni Nyugat bajnokságát december 2–3-án Zalaegerszegen rendezik, ennek országos döntőjét két héttel később Tiszakécskén rendezik meg.

Elmaradt mérkőzések pótlása

Győri területi bajnokság: Petőháza–Jánossomorja 5:3 (2463–2395). Korábban még a magasabb osztályokban is sok nagy csatát megvívott együttesek találkozója ezúttal is szorosan alakult, amelyből a hazai csapat néhány nagyon jó eredménye miatt került ki győztesen. Psz.: Csigó A. 460, Bujtás Gy. 452, Németh L. 441, ill. Tóth Z. 424, Lodesz G. 419, ifj. Tóth Z. 413

Bábolna B–Kunsziget 6:2 (2609–2518). A bábolnai tartalékcsapat nem hagyott kétséget afelől, hogy ezen a napon kié lesz a két bajnoki pont. Psz.: Balom N. 454, Torma J. 451, Horváth A. 446, Katona P. 446, ill. Farkas A. 457, Németh I. 441.

Fortuna TC-Győrladamér–Turris SE Sopron 6:2 (2477–2392). A Fortuna csapata már a mérkőzés első felében eldöntötte a bajnoki pontok sorsát, így a Turris csapatának csak a szépítésre futotta. Psz.: Tamás M. 443, Szakács S. 440, Szeredi O. 416, Vadász I. 413, ill. Szekeres T. 414, ifj. Grászli A. 413

Magyar Kupa: Bábolna–Szentgotthárd 4:2 (2342–2294). Magabiztos bábolnai győzelem, remek egyéni teljesítményekkel. Tóth Zoltán a 658 fás eredményével mindössze két fával maradt el a pályacsúcstól, aki így értékelte az összecsapást: – Könnyű volt nyerni, mert jó volt a szurkolás, így eggyel többen voltunk. Psz.: Tóth Z. 658, Szász L. 585.

Mosonszentmiklós–Kaposvár II 5:1 (2191–2109). Ismét hazai pályán szerepelhetett a Mosonszentmiklós csapata, mivel a Magyar Kupa versenykiírása nem tartalmazza a kizárólag négysávos pályán való rendezést.

Erről Frank László, a hazai csapat szakosztályvezetője a következőket mondta: – A tavalyi NB II-es bajnokság harmadik helyezettjét, a remek erőkből álló, már ismert csapatot fogadtuk. Jó érzés volt ismét a TEKE Gasztrokocsma pályán tétmérkőzést játszani. A Magyar Kupát négyfős csapatok részvételével rendezik. Úgy kezdődött a mérkőzés, mintha még most is érezné a csapat a pályát. Modrovits István és Pápai Tibor magabiztosan százfás előnyt és kettő-nullás vezetést hozott össze. Szalánczy Péter nem bírt az ellenfél legjobb fáját gurító játékossal. Hősi Rezső pedig hatalmas küzdelemmel és kis szerencsével hozta a zárósor párharcát. Így december tizedikén nem elbizakodva, de jó esélyekkel utazhatunk Kaposvárra a visszavágóra.

Egyéni versenyek

Horváth Ákos, a Mosonszentmiklós tekézője kiváló versenyzéssel, 591 fás eredménnyel megnyerte a Pápán rendezett területi ifjúsági egyéni bajnokságot, ezzel bejutott a nyugat-magyarországi döntőbe.

A szeniorok területi versenyében is voltak nagyon jó eredmények, az igazolt versenyzők közt Zsirai Gyula, a Scarbantia SE tekézője 599 fás eredményével ezüstérmet szerzett, míg a győri egyéni induló, Papp László ugyanitt 593 fával a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában