Beteljesült álom

2023.11.07. 11:12

Első gólját szerezte a szívműtött bajcsi futballista

Első bajnoki gólját lőtte a lyukas szívvel született bajcsi futballista Szeder Márió, aki betegsége ellenére mindig is labdarúgó akart lenni.

Szeitz Tibor

Szeder Márió az eredményes bajnoki után, mezét mutatva, boldogan.

Tavaly szeptemberben írtunk lapunkban Szeder Márióról, akinek egy veleszületett betegség miatt kétszer is meg kellett műteni a szívét, de mindig is labdarúgó szeretett volna lenni. Márió lyukas szívvel született, huszonnyolc hónaposan műteni kellett, különben nem maradt volna életben. 

Az orvosoknak egy, a tüdeje és a szíve közötti eret is pótolniuk kellett, s azt mondták, nem valószínű, hogy teljes értékű életet élhet. Bár a 30 éves fiatalembernek – akit nyolc évvel ezelőtt, mivel az említett ér nem nőtt vele együtt, ismét operálni kellett – elmondása szerint elméletileg most is tolókocsiban kellene ülnie, mégis valóra váltotta az álmát: a jelenleg megyei III. osztályú Bajcs igazolt futballistája lett. 
Akkor azt mondta, egy edzést sem hagy ki, s ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, mint a többiek: „A meccseken egyelőre csere vagyok, tizenöt-húsz perceket játszom, de ha szükség lesz rá, akár a kilencvenet is végigfutballozom. Bevallom, maradt még egy nagy célom: szeretnék bajnoki meccsen is gólt lőni” – fogalmazott. 
Nos, Márió hétvégén megszerezte első bajnoki gólját, a Bágyogszovát elleni, 12–0-ra megnyert mérkőzés 85. percében talált a kapuba. 
„A szünetben már hat-nulla volt az állás, jól ment a csapatnak, s az edző a félidőben jelezte, készüljek, mert nem tíz percet fogok játszani, hanem legalább fél órát. Így is lett, a hatvanadik percben léptem pályára. Sorra jöttek a helyzetek, amelyeket a csapattársaim gólokra is váltottak. Nekem is akadt két lehetőségem, szinte azonnal, de sajnos elkapkodtam ezeket. A nyolcvanötödik percben aztán a jobbról bepasszolt labdát már sikerült a kapuba juttatnom. Leírhatatlan élmény és érzés volt gólt szerezni és ezzel a győzelmünkhöz hozzájárulni. Ahogy korábban is elmondtam, ha nem adod fel az álmod, az egyszer megvalósul. Köszönöm Győri Balázs edzőnek s a csapattársaimnak, hogy ezt a lehetőséget meg­kaptam.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában