Férfi kosárlabda

2023.11.25. 20:42

Az edzőváltás sem segített, ismét otthon kapott ki a Sopron KC

Az első félidő után még vezetett a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata, a végén azonban a ZTE győzött.

Kisalföld.hu

A fehér mezes hazaiak megint kikaptak.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Újabb hazai vereség

Sopron KC–ZTE 71–76 (22–20, 25–21, 14–19, 10–16)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1600 néző. V.: Kapitány, Győrfy, Ádám.

SKC: NICHOLS 29/15, Meszlényi 2, Griffin 6/6, Da Silva 8, MOLNÁR 14. Cs.: Sitku 4, Csendes, Archibald 8/3, Schöll, Fazekas. Megbízott edző: Baksa Szabolcs. 

ZTE: HICKS 16/6, CSÁTALJAY 7/6, Green 2, Lekunas 2, OSZTOJICS 18.. Cs.: Misula 2, Csuti, TÓTH Á. 11, NÉMETH Á., 10/6, Keller 8/6. Edző: Lubomir Ruzicka.

Az első 9 soproni pontot Nichols jegyezte három tripla formájában, a ZTE a soproni nevelésű Csátaljay hármasával, valamint a szerb center, Osztojics közeli kosaraival tartotta a lépést a hazaiakkal. Fej fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek, az SKC első 17 pontjából 15-öt dobott Nichols, kettőt Meszlényi. A ZTE-nél jobban megoszlottak a terhek, Keller triplával, a rutinos center, Tóth duplával jelentkezett. A negyed végén Archibald villant, majd a szakasz végét jelző dudaszó pillanatában Griffin hármasával a hazaiak nyerték a negyedet.

A második szakasz kapkodó-csapkodó játékkai kezdődött, mindkét oldalon voltak elsietett akciók, előkészítetlen, pontatlan dobások. A ZTE két 2+1-es akciót mutatott be, hazai oldalon pedig Griffin, majd Archibald dobott triplát, így továbbra sem tudott egyik fél sem nagyobb előnyt szerezni. Alig túl a negyed derekán némi "hallgatás" után Nichols szólt hozzá a játékhoz egy tripla formájában, majd lerohanás végén Molnár zsákolt óriásit, így 5 ponttal ellépett az SKC. Gyorsan, a vendégek időkérése, majd Hicks és Csátaljay hármasa után fordult a kocka. A félidő vége az SKC gárdájáé volt: Nichols ötödik triplája egy 8–1-es hazai rohamot indított útjára, így 6 pontos soproni vezetéssel fordultak a felek.

A második félidő elején másfél percig nem esett kosár, majd Hicks dobott triplát. Erre tudott felelni a hazai gárda, amely elsősorban Molnár kosaraival tartotta 5 pont körüli előnyét, a vendégeket Hicks és Osztojics tartotta versenyben. A negyed végén több támadásnál is egyénieskedtek a hazaiak, Tóth kosaraival 1 pontra feljött a ZTE.

A 4. negyed elején támadásban teljesen tanácstalanná vált, és közel 6 perc alatt csupán 2 pontot szerzett az SKC, a ZTE viszont Németh két triplájára építve 9-et, és el is lépett 6 ponttal. A kosárcsendnek a szünet után a remekül kezdő Nichols büntetői vetettek véget, ám nem sokkal később színészkedésért technikait kapott. Keller bedobta a büntetőt, majd egy triplával 8 pontosra növelte a hajrában a vendégelőnyt. Ezt még megfelezte az SKC, de a végjátékban a csapatok egymás hibáiból éltek, így a fordítás nem sikerült a hazaiaknak.

Baksa Szabolcs: – Nem szeretnék ezzel takarózni, de nagyon nehéz hetünk volt, elsősorban mentálisan. Játékos jött, ment, szerda este tudtuk meg, hogy új vezetőedző érkezik, így két edzésünk volt arra, hogy megpróbáljunk változtatni, és ezt meg is tettük. Próbáltunk más dolgokat csinálni támadásban, mint eddig, védekezésben pedig a részletekre figyeltünk. Az első félidőben ez sikerült is, a másodikban pedig a védekezésünk jó volt annak ellenére, hogy voltak lefagyások, támadó oldalon viszont beragadtunk, huszonnégy pontot dobtunk, ezzel pedig hazai pályán sem lehet mérkőzést nyerni. Őszintén hiszem, hogy ebben a csapatban sokkal több van, és ha megtaláljuk a saját karakterünket, azt, amire ez a csapat hivatott, akkor el tudjuk érni a céljainkat. A közönségtől elnézést kérek azért, mert veszítettünk, de nagyon köszönöm nekik azt, hogy ismét kint voltak, zúgott az „SKC!”, segítettek nekünk. Csalódottak vagyunk, mert ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni, de megyünk tovább, küzdünk a klubért és a címerért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában