Teke

2023.10.02. 07:20

Újra nemzetközi porondon a győri Ipartechnika

Kisalföld.hu

Az Ipartechnika SE Győr női tekecsapata 2017 óta rendszeres résztvevője a nemzetközi kupaküzdelmeknek, eddig kétszer hódították el a harmadik számút, azaz az NBC-kupát. Szerdától a szerbiai Apatinban újabb megméretés vár a győri női tekézőkre.

 -Nem készültünk külön az idei világkupa küzdelmeire, de július közepe óta rendszeres edzésekkel gyakorolunk az új idény feladataira – újságolta Anduskáné Cseh Anikó Katalin, a klub elnöke. – A bajnoki rajtra nem panaszkodhatunk, a Szuperliga címvédőjeként eddig mind az öt fordulóban győztesen hagytuk el a pályát, és ez bíztató a nemzetközi színtéren helytállást illetően is. Kedden utazunk, szerencsére a szerbiai Apatinig nem hosszú az út, szeretnénk ezúttal a tavalyinál jobb eredményt, dobogós helyezést elérni.

-Történt változás a csapat összetételében?

-Új játékosunk a fővárosi Rákoshegy gárdájától átigazolt Bálintfy Cintia, viszont Domján Tímea ismét anyai örömök előtt áll, Szabó Renátát pedig már régebb óta nélkülözzük ízületi bántalmai miatt. Újdonság még, hogy régebbi játékosunk, az eddigi másodedző Koppányiné Simon Csilla fogja össze a szakmai munkát.

-Mi a helyzet az újjáalakult Rába ETO-ba épüléssel?

-A jelenlegi bajnokságra a nevezési és indulási kötelezettségek következtében a csapat csak a korábbi nevén kezdhette meg a szereplést. Időközben szakosztályvezetői megbízást kaptam a Rába ETO-ként folytatásra, a jelenlegi állás szerint az átállás a 2024/2025-ös bajnoki idényre valósul meg.

-Miről dönt a négynapos világkupa?

-A kétnapos selejtezőn tizenegy nemzet bajnokcsapatai vesznek részt, a legjobb négy pedig ugyancsak két nap alatt dönti el a végső helyezéseket. Az sem mellékes, hogy amennyiben nem sikerülne a dobogós eredmény, a hetedik helyezés is elegendő a Bajnokok Ligája küzdelmeiben folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában