Motorsport

2023.10.27. 10:55

Téti bajnoka van a királykategóriának, Majsa Gergely lett az első az ezer köbcentisek között

Múlt szombaton rendezték a horvátországi Automotodrom Grobnik versenypályán az MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokság és Kupa utolsó, ötödik fordulóját, ahol a téti Majsa Gergely (SB Racing Team MSE) az 1000-esek kategóriájában olasz riválisa mögött második helyen végzett, s ezzel összetettben magyar bajnok lett.

Majsa Gergely nehéz idény után lett az ezer köbcentisek magyar bajnoka.

 

A 34 éves motoros 2021-es és 2022-es Magyar Kupa-győzelmei után nyerte meg idén az abszolút bajnoki címet. 

„Nem életem futama volt, mivel nem ismertem a pályát, s az időjárás sem volt túl kegyes hozzánk. Egyébként úgy volt, hogy még szeptemberben a Hungaroringen lesz a bajnokság utolsó fordulója, de elmaradt az a verseny. Mivel pontszámban még beérhetett volna a legnagyobb hazai riválisom, Érsek Dani, muszáj volt Horvátországban is elindulnom – mesélte az újdonsült bajnok. – Fél órával a rajt előtt kezdett felszáradni a pálya, így gyorsan szárazgumira váltottunk. Jól sikerült a futam, pedig biztonsági versenyt terveztem, s az volt a célom, hogy Danit magam mögött tartsam, ami sikerült, harmadik lett. Nem volt könnyű a szezon, megjártam az első helyet és a kavicságyat is. De végül minden szerencsésen alakult” – folytatta Majsa Gergely, aki ugyan kilencéves kora óta motorozik, versenyszerűen azonban csak 2020 óta ül nyeregben. 

Fotó: Izso Krisztian

„Hogy mi még a célom? Nemzetközi karrierben már nem gondolkodom, de jövőre szeretném megvédeni a címem.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában