Torna

2023.10.18. 18:14

Nagyot fordult a világ a győri tornásszal

Kisalföld.hu

Fontos mérföldkő Bácskay Csenge (Győri AC) sportkarrierjében: a magyar tornász olimpiai kvótát szerzett az antwerpeni világbajnokságon, miután ugráson döntőbe jutott, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg. Azóta nagyot fordult vele a világ.

Sajnos nem tudtam otthon megünnepelni ezt a sikert, mert vissza kellett jönnöm az Egyesült Államokba. A felkészülésem is így zajlott. A Nebraskai Egyetemen tanulok, a gyakorlataimat folyamatosan küldtem Imre bácsinak, azaz Drakóczy Imrének, aki egyben a nők szövetségi kapitánya is. Ő ezután mindig megmondta, hogy mit változtassak, de segítettek a kinti edzőim is.

– mondta Bácskay, akinek a megítélése a kvóta után sokat változott az egyetemen.

„Érzem, hogy most teljesen másképp közelednek felém az emberek itt, és büszkék arra, hogy sikerült ezt a tettet véghez vinni. Nem gondoltam volna kislányként, amikor anyuval minden este a videomegosztón néztük Shawn Johnson gyakorlatait.” – tette hozzá a magyar tornász, aki elárulta, most a tanulmányaira koncentrál, aztán év elején kezdődik az egyetemi szezon. Gyakorlatilag ez vezeti fel számára az olimpiát majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában