Női kosárlabda

2023.10.10. 09:03

Hazai pályán is bemutatkozik az Euroligában a SERCO UNI Győr – videó

Kedden 18 órakor női kosárlabda Euroliga-mérkőzésen a győri egyetemi csarnokban az olasz Virtus Segafredo Bologna csapatát fogadja a a SERCO UNI Győr.

Kisalföld.hu

Cziczás László kemény mérkőzésre számít az olasz sztárcsapat ellen.

Az olasz együttes bombaerős, a tavalyi keretből maradt Cecilia Zandalasini, Olbis Andre, Beatris Barberis, Beatrice Del Piero, Alessandra Orsili, Francesca Pasa, a horvát Ivana Dojkic és a francia Iliana Rupert.

Új játékos a két amerikai, Haley Peters és Lauren Cox, továbbá Chiara Consolini.

Távozott Kitija Laksa, Sabrina Cinili, valamint Cheyenne Parker, illetve új az edző is, Giampiero Ticchit a francia Pierre Vincent váltotta.

A FIBA honlapja Lauren Cox igazolását tartja kulcsfontosságúnak, emellett így írnak a Bolognáról: „Az új edzővel, Pierre Vincenttel, továbbá Lauren Cox és Haley Peters szerződtetésével szintet próbálnak lépni az olaszok. Cox, aki tavaly a Valenciában remekelt, máris hozzásegítette első olasz Szuperkupa-sikeréhez a csapatot. Az olasz Chiara Consolini rengeteg tapasztalatot hoz, és igazából a csapat nagy részének megtartása volt a nyár legfontosabb feladata, és a Virtusnak ezt sikerült is maradéktalanul elérni.”

A szakíró külön kiemelte Ivana Dojkic és Cecilia Zanadalasini képességét, és felteszi a kérdést: „Az első Final Four közeleg? Talán.”

Mindenesetre a Bologna az erősorrendben jelenleg a harmadik helyen van a FIBA-nál.

A két csapat eddig még nem találkozott egymással.

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól: – Nagyon készülünk a Bologna ellen. Az első hazai Euroliga-meccsünkön szeretnénk olyan ritmusban játszani, ahogyan tettük azt Villeneuve-ben. Teljesen más stílusú kosárlabdát képvisel az olasz alakulat, mint a francia. Ha a kulcsjátékosaikat sikerül semlegesíteni, amire épül majd a taktikánk, akkor esélyünk lehet egy jó mérkőzésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában