Labdarúgás

2023.10.10. 10:31

Feljebb lépett a ranglétrán: az NB III-as Sopronba szerződött a Hegykő edzője

Papp Győző

Búcsú Hegykőtől: középen a távozó edző, Finta Zoltán. Fotó: facebook

Vereséggel búcsúzott a hétvégén a hegykői kispadtól - hazai pályán 1-2 a Lipóttal szemben -, de összességében elégedetten távozhat a vármegyei első osztályban szereplő FSC Hegykőtől Finta Zoltán, aki nemrégiben múlt 44 éves.
„Majdnem három évet töltöttem a klubnál, a tavalyi vármegyei bajnokságban újoncként a nyolcadik helyen végeztünk, ami szerintem jó teljesítmény volt egy fiatal csapattól. A mostani idényben jelenleg a hatodik a Hegykő a kiegyenlített mezőnyben, de a további szereplés már nem az én feladatom lesz, ugyanis a vasárnapi volt az utolsó mérkőzésem” - mondja a szakember.
Kicsit szokatlan, hogy idény közben érkezett a felkérés a Caola SC Sopron részéről, legyen az NB III-as gárda asszisztens edzője, de mindhárom érdekelt fél megtalálta a számára megfelelő megoldást, így az edző már most klubot válthat.

Felvetődött annak a lehetősége, hogy a télig párhuzamosan végezzem a két feladatot - a Sopronnál ebbe bele is egyeztek, mert az edzések és a meccsek időpontjai nem ütköztek volna  a két csapatnál -, végül a Hegykő úgy döntött, innentől akkor inkább már az új edzővel folytatják. Szeretnék  köszönetet mondani a hegykői klubnak, külön Kelemen Gábor elnöknek, hogy bizalmat kaptam az elmúlt időszakban, és hogy most nem gördítettek akadályt a távozásom elé.

Finta Zoltán ettől a héttől Bücs Zsolt vezetőedző segítője az NB III-as csapatnál.
„Ismerős közegbe kerültem, hiszen korábban hét évig voltam az SC Sopron utánpótlás edzője - folytatja Finta Zoltán. -  Végigjártam a különböző korosztályokat, utoljára az U19-es  csapatot készítettem fel, ami tulajdonképpen már a felnőttfutball előszobája, utána szerződtem Hegykőre. Azt megelőzően is dolgoztam környékbeli felnőttcsapatokkal, náluk is  sok tapasztalatot gyűjtöttem ezen a téren. Talán azért  esett rám a soproni klubvezetés választása, mert a SC Sopront és a Hegykőt egyaránt zömében fiatalok alkotják, mind a két helyen azonos koncepció mentén kell dolgozni.”
A testnevelőtanári állását megtartotta a Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumban: a pályán kívül is fiatalokkal foglalkozik, ezt ugyancsak hasznosítani tudja a labdarúgó edzői munkája során. 

„A szakmai előremenetelemben egy újabb lépést jelent, hogy az NB III-ban dolgozhatok tovább. Az SC Sopron két legutóbbi mérkőzését a lelátóról néztem, a hétvégén Bicskén azonban már én is ott ülök majd a kispadon."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában