Női kézilabda

2023.10.29. 16:41

Bajnokok Ligája – Nyögvenyelősen nyert a Győri Audi ETO KC Svédországban

A vártnál sokkal nehezebben nyert a Sävehof otthonában a Győri Audi ETO KC.

Kisalföld.hu

A végén azért örülhettek a győriek.

Fotó: Audi-ETO

Sävehof–Audi-ETO 26–29 (8–13)

Partille, Partille Arena, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, A csoport, 6. forduló, 1047 néző. V.: Bocakova, Janosikova (szlovákok).

Sävehof: BUNDSEN 1 – Martin 4/2, KOPPANG 8, Stankiewicz 1, Blomst 4, Heikka 1, Ernelind 1. Cs.: Bergfeldt, Linder (kapusok), Sembe 2, Wiksfors 1, Jensen, Mihailovic, Andersson, Kylberg 1, Granat 2. Edző: Jesper Östlund. 

Audi-ETO: Toft – Hovden 5, Rju 3, Oftedal 5, Brattset Dale 2, Haugsted 1, Szöllősi-Schatzl 5. Cs.: Duijndam (kapus), Nze Minko 5, Kristiansen 1, Győri-Lukács 2, Broch, Farkas J. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0. Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

A győriek meccskeretéből ezúttal kisebb sérülés miatt kimaradt Ana Gros és Linn Blohm, valamint a Pánamerikai Játékokon szereplő Bruna de Paula is.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, negyedóra után még 5–5 állt az eredményjelzőn, ezt követően a Sävehof pontatlan támadásait kihasználva 6–0-ás sorozattal lépett el riválisától az Audi-ETO. Ezt a különbséget pedig alacsony hőfokon is megtartotta a szünetig.

A fordulás után kissé bennragadt az öltözőben a győri együttes, ezt kihasználva egy gólra felzárkózott a rivális (19–18), ebben a periódusban az egyetlen pozitívumot az jelentette, hogy több mint egy év után ismét betalált a sorozatban Veronica Kristiansen. Ulrik Kirkely együttese ezt követően ismét ki tudott alakítani egy szűk előnyt, és végül legjobb játékától messze elmaradva, de három góllal nyerni tudott az ETO.

Ulrik Kirkely: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a Sävehof ellen. Nem a legkoncentráltabban játszottunk, sok hibát ejtettünk, amelyeket az ellenfél meg tudott büntetni. A folytatásban ezeket a hibákat ki kell javítanunk, hiszen nehéz mérkőzések várnak ránk.

Rinka Duijndam: – Sokat hibáztunk a találkozón, de szerencsére a végén mi kerültünk ki győztesként. Örülök a játéklehetőségnek, amit kaptam, így én is hozzá tudtam tenni a sikerhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában