Karate

2023.09.21. 07:47

Negyvenedik születésnapját ünnepelte a Castrum Kapuváron - videó, fotók

Szeptember 16-án ünnepelték a castrumosok a kapuvári karate sport 40 éves fennállását. Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az Európa Bajnok versenyzők.

Kisalföld.hu

1983 őszén egy karate tanfolyammal kezdődött Kapuváron a Kyokushin karate. Előbb a Kapuvári SE külön szakosztályaként, majd 1987-től mint Kapuvári Lakótelepi SE néven vonult be a csapat a hazai-, és nemzetközi sportéletbe. 2008-tól pedig Castrum SC Kapuvár-ként aratják a sikereket versenyzők.

Az elmúlt 40 esztendő alatt, a kapuvári sportegyesület versenyzői 49 Európa-, és Világbajnoki helyezést vívtak ki a tatamikon. Jelenleg Szalay Bertával készülnek a Shinkyokushin Súlycsoport nélküli Világbajnokságra, ami 2023. Október 14-15-én kerül megrendezésre Tokióban. Berta a világ legjobb 32 női versenyzője közt igyekszik megszerezni a Castrum 50. érmét.

Fotó: Pantelics Peter

A 40. évforduló alkalmából Sensei Pantelics Péter a Castrum SC elnöke, és edzője a hétvégi rendezvényen egy-egy szamuráj karddal jutalmazta a jelenleg is aktív Európa bajnoki érmes karatékákat, és emelte őket követendő példaként a fiatal versenyzők elé.

 

"Kevés olyan civil szervezet van ma Kapuváron, akik 40 esztendős és ilyen aktív és sikeres múltra tekinthetnek vissza. A sok bajnoki érem mellett természetesen a gyerekek többi, a sport mellett elért tanulmányi eredményeikre is rendkívül büszke vagyok. (Magyarország Tehetsége, Kapuvár Érdemes Diákjai, Kapuvár Érdemes Sportolói stb.) És ami a legfontosabb, hogy ma a Castrumban 100 fő feletti aktív sportolói létszám edz, hogy elérjék céljaikat, és jobbak legyenek tegnapi önmaguknál." - kommentálta Sensei Pantelics Péter a jeles eseményt.

Fotó: Pantelics Peter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában