Evezés

2023.09.11. 12:22

Négy éremmel tértek haza a Győri AC versenyzői Lengyelországból

Fehérvári Eszter volt a legeredményesebb GYAC-evezős az egy ezüsttel és egy bronzzal, Szigeti Roland két harmadik helyezéssel zárt az egyetemi Európa-bajnokságon.

Kisalföld.hu

Fehérvári Eszter (balra) és Fazekas Fanni a tavalyi után idén is bronzérmes lett.

Az egyetemi Európa-bajnokságnak a lengyelországi Bydgoszcz városa adott otthont. A Győri AC és a Széchenyi-egyetem versenyzői eredményesen szerepeltek, bár a körülmények sok szempontból nem voltak ideálisak.

"A rendkívül hínáros versenypályán a szervezők mindössze ezer métert tisztítottak meg, így a kétezer méteres távhoz szokott sportolóknak komoly dilemmát okoztak, hiszen teljesen máshogyan kellett felépíteni mindenkinek a saját versenyzését. Úgy éreztük, nekünk ez a helyzet nem annyira feküdt, de összességében így is jól szerepeltünk a négy éremmel, bár nem tagadom, azért egy arany nagyon hiányzik a kollekcióból" – mondta Papp Oszkár, a GYAC szakosztályvezetője, aki a csapat vezetője is volt egyben.

A legnagyobb esély a győzelemre Fehérvári Eszternek volt, az utolsó 15 méteren fordult a helyzet, a londoni egyetem evezőse pár csapással előzte meg. Szigeti Roland és Szöllősi Balázs futamában az első simán nyert, mögötte hárman szinte egyszerre ért célba, köztük a célfotó döntött.

"Talán ha kétezer méter a táv, minden másként alakul, de igazából ezen kár is rágódni. Elégedettek vagyunk versenyzőinkkel" – tette hozzá Papp Oszkár.

Eredmények:

Széchenyi István Egyetem: 2. Fehérvári Eszter (könnyűsúlyú egypár), 3. Szigeti Roland (könnyűsúlyú egypár), 3. Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter (kétpár – ők tavaly is bronzérmesek voltak Isztambulban) és 3. Szigeti Roland, Szőllősi Balázs, Józsa Márton, Glázer Márió (könnyűsúlyú négypár), 4. Szőllősi Balázs, Szigeti Roland (könnyűsúlyú kétpár), 5. Glázer Márió, Józsa Márton (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes), 6. Viandt Léna, Fazekas Fanni (kormányos nélküli kettes), 6. Szőllősi Balázs (könnyűsúlyú egypár).

A felkészítő edző: Alföldi Zoltán volt.

A győriek versenyzői korábban is jól szerepeltek: Szabó Bence a szolnoki Furkó Kálmán oldalán vb-ezüstérmes lett a belgrádi világbajnokságon.

Szöllősi Balázs az U23-as Európa-bajnokságon lett 2. helyezett. Az olimpiai számok közé tartozó könnyűsúlyú kétpárban a DNHE színeiben versenyző Bridge Henryvel állt fel a dobogó második fokára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában