Férfi kézilabda

2023.09.02. 21:45

NB I/B – Tizenegy góllal nyert a Győri ETO-UNI FKC

Hazai pályán az Ózd elleni 30–19-es sikerrel kezdte az NB I/B-s férfibajnokságot a Győri ETO-UNI FKC.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek a jó védekezéssel biztosan nyertek.

Fotó: ETO FKC

Győri ETO-UNI FKC–Ózd 30–19 (13–7)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 100 néző. V.: Budai-Bock, Wenzel.

ETO: PÁSZTOR – Nagy M. 2, Sövegjártó, MÁTÉS 7, Ásványi 3, LANG 4, Gerdán. Cs.: Varga I. (kapus), Sokoray 1, Koncz 1, KURUCZ 4, Paár 1, Takács 2, Szabados 3, Szabó Á. 2. Edző: Bencze József.

Az első negyedórában kiegyenlített volt a játék, de aztán 8–7 után a győriek ritmust váltottak, és már a szünetre hat gól volt az előnyük. Pedig a védekezés egyik kulcsemberét, Gerdán Tibort kissé szigorúan azonnal piros lappal állították ki a játékvezetők egy szabálytalanság után. Ez sem zavarta meg a házigazdákat, akik a második félidőben is lendületben voltak, a különbség szép fokozatosan nőtt, a vége 11 gólos siker lett.

Bencze József: – A hogyan azt vártuk, az Ózd szívósan, keményen küzdött. Mi egy kicsit idegesen kezdtünk, tipikus első meccs volt. A védekezésen volt a hangsúly, ezt talán a kapott gólok száma is mutatja. A támadásban voltak hibák, melyeket most elbírtuk, illetve a stabil hátsó alakzattal ezt kompenzálni tudtunk. Jövő héten komoly rangadó vár ránk Veszprémben.

Mátés István: – Tipikus első meccs volt ahol a stabil védekezéssel végig kézben tartottuk a meccset, talán csak az első tíz-tizenöt percben volt egy kis bizonytalanság. Támadásban fejlődni kell, de összességében magabiztos győzelmet arattunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában