Partnerség

2023.09.07. 12:22

Kick-box egyesület alakult Sopronban - galéria

A Sopronban újonnan alakult Paco Haus Warriors Kick-Box Egyesület partnerségi megállapodást írt alá csütörtökön a bécsi székhelyű Boxteam Viennával. Az együttműködés célja, hogy az egyesület tagjai ne csak a saját környezetükben, hanem idegen terepen is edzhessenek, tanulhassanak, így készülve a versenyekre.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

- A régi egyesület megszűnését követően, év elején érlelődött meg bennünk annak a gondolata, hogy sportolóinkkal és vezetőedzőnkkel magasabb szintre lépjünk a kick-box területén. A WAKO a kick-box legerősebb szervezete, tőlük érkeznek a nemzeti válogatott tagjai is, ezért szeretnénk itt kipróbálni magunkat - kezdte Bede Béla János a Paco Haus Warriors Kick-Box SE elnöke. Ebben a szövetségben minden lehetőség adott ahhoz, hogy nemzetközi versenyeken is indulhassunk, és esetlegesen komoly eredményeket érhessünk el - tette hozzá. 

- Egyesületünk vezetőedzője Bugyik György is itt versenyzett. Ő maga amatőr és profi Európa-bajnoka a sportágnak mindamellett, hogy tizenhétszeres magyar bajnok és háromszoros világkupa győztes. Tőle tanulhatnak bokszolóink, ami egy hatalmas lehetőség számukra. Hozzátette, hogy 2028-ban a los angeles-i olimpián a kick-box is bemutatkozó sportág lesz, ami szintén vonzóvá teheti ezt a sportot.

- A szülőkkel, edzőtársakkal indítottuk el a folyamatot és kezdtük meg az új egyesület létrehozását. Apránként, kis lépésekben alakultunk, amelynek a legvége a mostani partnerségi megállapodás aláírása - egészítette ki. Azáltal, hogy részt vehetünk egymás edzésein óriási lehetőséghez jutnak versenyzőink. A versenyekre való felkészülésben rendkívül hasznos, hiszen több ember technikáját, mozgását ismerhetjük meg. A boxteam-nek Kismartonban (Eisenstadt) és Bécsújhelyen (Wiener-Neustadt) is van klubja, így a csere program könnyen megoldható - zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában