Asztalitenisz

2023.09.14. 13:59

Érmekkel tértek haza a GYAC Aréna pingpongozói

Eredményesen szerepelnek a GYAC Aréna asztaliteniszezői a nemzetközi megmérettetéseken.

Kisalföld.hu

Csonka András és Szvitacs Alexa.

Az angliai Sheffieldben rendezték meg az asztalitenisz para Európa-bajnokságot, melyet a magyar paraválogatott öt éremmel zárt.

Major Endre 1., Szvitacs Alexa és Pálos Péter 2. lett az egyéni számokban, míg a párosok küzdelmeiben a Szvitacs Alexa–Csonka András vegyes páros 2., a Szvitacs Alexa–Arlóy Zsófia női páros pedig 3. lett.

Szvitacs, Csonka és Arlóy a GYAC Aréna sportolói.

Major Endre Európa-bajnoki aranya egyben kvótát ért a 2024 es párizsi paralimpiára.

Csapat Eb-n a győri játékos

Ezen a héten rendezik a csapat asztalitenisz Európa-bajnokságot a svédországi Malmőben. A magyar női válogatott tagjaként a győri Bálint Bernadett is asztalhoz áll. Az első meccsen, Belgium ellen nem játszott Bálint, nélküle is 3:0-ra nyertek a mieink. A második találkozón viszont győzelemmel járult hozzá Ukrajna 3:2-es legyőzéséhez. Bálint Ganna Gaponovát verte 3:2-re. Az első szettet 11–9-re elveszítette, majd egy 11–8-as és egy 11–5-ös szettel átvette a vezetést. Riválisa ugyan egyenlített (10–12), a döntő játszmában viszont megint ő volt a jobb (11–7).

A hatodik helyen kiemelt magyar együttes így két sikerrel megnyerte a hármasát, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A vasárnapig tartó torna a jövő februári, dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök automatikusan kijutnak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára, az 1–18. helyezettek pedig selejtező nélkül jutnak ki a 2025-ös csapat Eb-re.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában