Megyei foci

2023.08.15. 10:05

Új öltöző és lelátó várja a játékosokat Koroncón - képgalériával

Nagyszerű, a futballhoz kapcsolódó létesítménnyel gazdagodott Győr-Moson-Sopron, hétvégén ugyanis új sportkomplexumot és egy lelátót adtak át ünnepélyes keretek között Koroncón.

Kisalföld.hu

Koroncón professzionális körülmények várják a csapatokat, a futballpálya mellett pedig egy száz férőhelyes, új lelátót is felépítettek.

Fotó: Rákóczy Ádám

A sportkomplexum alapkövét még 2019-ben tették le, a több mint 200 millió forintos beruházást a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség és Koroncó önkormányzata finanszírozta. 

A 372 négyzetméteres épületben a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal két-két hazai és vendég-, két játékvezetői öltöző, valamint szertár és gépészeti helyiség kapott helyet. 
Az új létesítményben az öltözők mellett egy sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas fallabdapályát is kialakítottak. 

További 10 millió forint értékben a futballpálya mellett egy 100 férőhelyes, három széksoros lelátó is épült. Ennek előteremtését a helyi önkormányzat mellett további négy cég támogatta. 
A komplexum Sportközpont Koroncó néven várja ezentúl a helyi sportolni vágyókat és a településre látogató csapatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában