Ünnepi mérkőzés világsztárokkal

2023.08.24. 12:00

Tíz éve gálázott Győrben a Bayern München + videó

Nagy idők jártak tíz évvel ezelőtt Győrött: bajnoki címet és Szuperkupa-győzelmet, Magyar Kupa-ezüstöt ünnepelhetett az ETO. Ennek mintegy megkoronázása volt 2013 augusztusában a világhírű Bayern München vendégjátéka.

Papp Győző

A bajorok 2004 után másodszor léptek pályára Győrött és látogatásuk nézőcsúcsot hozott az újnak számító győri stadionban: a BL-győztes és a magyar bajnok találkozóján. 

A két klub öregfiúinak összecsapását parádés játékkal a Verebes József vezette ETO nyerte, ez az 5–1 kellemes felvezetése volt a gála főmérkőzésének.

Az ünnepélyes pillanatok a nagymeccs előtt és a szünetében is folytatódtak díjátadásokkal és ajándékozással. Az Audi-ETO női kézilabdacsapatával is készült közös fotó – két BL-győztes egy képen. 

 Két BL-győztes találkozása: az Audi ETO és a Baern München.

Érdekesség, hogy az ETO- ban és a Bayernben is szerepelt egy-egy Martínez, sőt, a hazaiak csatára, Leandro megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, amivel győri előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. 
Aztán a második félidőben megrázta magát a Bayern és Xherdan Shaqiri, valamint a piros-fehéreknél első mérkőzését játszó Mario Götze két-két góljával megfordította az eredményt. 

Négyszer megoldhatatlan feladat elé került a győri védelem.

Üde színfoltja volt a találkozónak az ETO akkor még fiatal középpályása, Kalmár Zsolt játéka, aki lendületes szólójával egy ízben vastapsra ragadtatta a publikumot. A mérkőzés után így nyilatkozott: 
„Nagyszerű érzés volt ilyen remek futballisták ellen pályára lépni. Úgy gondolom, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a Bayern játékosainak dolgát. A végére azonban elfáradtunk és megmutatkozott a két csapat közötti különbség.” 

Koltai Tamás, az ETO válogatott játékosa szerint a gálamérkőzés elérte a célját. 

A müncheni csapat bebizonyította, hogy az elmúlt szezonban nem véletlenül nyert meg minden olyan sorozatot, ahol elindult. Belülről úgy éreztem, hogy roppant gyorsan játszanak. Természetesen van különbség a két együttes között, ám úgy gondolom, hogy a jobbtól nem szégyen tanulni, sőt, kell is

 – mondta a győri futballista. 
A Bayern München csakúgy, mint 2004-ben, 4–1-re győzött. Erre mondják: kérjük a következőt... 

Jegyzőkönyv

Győri ETO-Bayern München 1-4 (1-0) 

Győr, ETO Park, 16.000 néző. V.: Fábián. 

ETO: Sztevanovic (Kamenar, 1., Nagy G., 72.) - Wolfe, Lipták (Sztanisic, a szünetben), Lang (Pátkai, 64.), Dinjar (Völgyi, 67.) - Kamber (Svec, a szünetben, Tokody, 80.), Mevoungou (Kalmár, 32., Trajkovic, 58.) - Nicorec (Kronaveter, 52., Lázok, 76.) - L. Martínez (Varga R., a szünetben), Strestík (Koltai, 73.), Andric (Burgos, 52., Kiss M., 80.). Vezetőedző: Pintér Attila. 

Bayern München: Starke – Contento, Van Buyten, Kirchhoff, Rafinha – Thiago, Weiser (Götze 60.), J. Martinez – Shaqiri, Th. Müller (T. Schweinsteiger 73.), Derflinger (Ribéry 64.). Vezetőedző: Pep Guardiola. 

Gólszerző: Martínez (40.), ill. Shaqiri (59., 72.), Götze (63., 90.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában