Korosztályos Európa-bajnokság

2023.08.10. 17:08

Győzött, de nem jutott elődöntőbe a győriekkel felálló U17-es válogatott

Nem sikerült a legjobb négybe kerülnie, így csak az 5-8. helyért játszhat az U17-es magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói Európa-bajnokságon. A nemzeti együttesben az Audi-ETO akadémiájának több játékosa is szerepel.

Kisalföld.hu

A magyar fiatalok az 5–8. helyért folytathatják a küzdelmeket.

Fotó: HF Montenegro

A Hollandia elleni mérkőzés szinte az első félidőben eldőlt. Negyedóra után 8–6 volt az állás a magyar csapat javára. A különbség a harmincadik percre már nyolcgólosra duzzadt, így 17–9-re vezettek a mieink. A második játékrész elején 4–0-ás rohammal tovább növelték a különbséget a magyarok, a lendület a meccs végéig kitartott, 12 góllal, 34–22-re nyert Magyarország.

A győri utánpótlás játékosok közül Szár Evelin 5, Kiss Diána és Granát Dorka pedig 1–1 góllal vette ki részét a szép sikerből. Varga Dalma nem szerzett gólt, Rédecsi Polett és a mosonmagyaróvári Magyar Flóra nem volt keretben.

Bár a kötelező győzelem sikerült, a legjobb négybe mégsem került be az U17-es nemzeti csapat, mivel Dánia győzni tudott Franciaország ellen. A csoportjában harmadikként záró magyarok ezért az 5–8. helyért játszhatják a helyosztó első mérkőzését pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában