Fegyver

2023.07.23. 09:10

Koronglövészek versenye Gánton

Hazánk adott helyet a korongvadászok versenyének a Magyarországi Vadászlövészek Egylete és a Vérteserdő Zrt. által szervezett 45. FITASC Sporting Korongvadász Világbajnokságon. Idén 43 nemzet, köztük Magyarország legjobb koronglövészei, összesen ezernyolcvankét versenyző mérte össze tudását Gánton a közelmúltban.

Kiss T. József

Negyvenhárom nemzet több mint ezer korongvadásza küzdött meg egymással a gánti vb-n. Fotó: Vérteserdő

A nyolc versenypályát az egykori külszíni bauxitbányákban alakították ki. 200 korongra kel- lett lőni, aki a legtöbbet eltalálta, az nyert. A végső sorrend, a dobogós helyek sorsa az utolsó pillanatig kérdéses volt, végig izgalmakban tartva a versenyzőket, szurkolókat egyaránt. A világbajnokságot az Open kategóriában a brit George Digweed nyerte, csapatban az Amerikai Egyesült Államok gárdája diadalmaskodott. A legjobb magyar eredményeket a felnőtt férfi és juniorcsapat érte el, mindkét gárda az 5. helyen végzett. A felnőttválogatott tagjai: Szerdahelyi András, Varga András, Faragó Zsolt és Szakács Zoltán. A juniorcsapat tagjai: Soós Gergő, Kovács Máté és Papp Martin. 

A magyar koronglövészet az utóbbi évtizedben nagy technikai fejlődésen ment keresztül, ebben az állami erdőgazdaságok, így a Vérteserdő Zrt. is jelentős szerepet játszottak. Ez új pályák építésében, az infrastruktúra fejlesztésében, Európa- és világbajnokságok megszervezésében mutatkozott meg. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában