Kosárlabda

2023.07.13. 12:52

A SERCO Uni Győr a főtáblán kezdi meg szereplését a női Euroliga 2023/24-es idényében

A bajnoki ezüstérmes SERCO Uni Győr a főtáblán, a bronzérmes DVTK HUN-Therm pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a női kosárlabda Euroliga 2023/24-es idényében.

Kisalföld.hu

    A nemzetközi szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a Rába-partiak a 13 csapatos elitmezőnyben kaptak helyet, míg a miskolci együttes kiemeltként - azaz a visszavágón odahaza játszva - kezdi meg a hat klubot felvonultató kvalifikációt, melyből három kerül a főtáblára. A selejtező vesztesei a második vonalnak számító Európa Kupában indulhatnak majd.
    A magyar bajnok és tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket egy hónapja bejelentette, hogy anyagi okokból nem indul a nemzetközi porondon a következő szezonban.
    A Győrön - és esetleg a DVTK-n - kívül is lesznek magyar érdekeltségű csapatok az Euroligában, ugyanis a jelenleg a WNBA-s Minnesota Lynxet erősítő Juhász Dorka az olasz Schióban lép majd pályára, míg a török Mersin nemrég szerződtette a válogatott Kiss Virágot és Studer Ágnest.
    Az orosz egyesületek az ukrajnai háború miatt továbbra sem szerepelhetnek a kontinentális kosárkupákban.
    Az Euroliga főtáblájának és selejtezőjének a sorsolására augusztus 9-én kerül sor Münchenben.
    A női Euroliga főtáblás csapatai: 
SERCO UNI GYŐR, Fenerbahce (török), Valencia (spanyol), ASVEL (francia), Schio (olasz), USK Praha (cseh), Lublin (lengyel), Mersin (török), Zaragoza (spanyol), Landes (francia), Bologna (olasz), Salamanca (spanyol), Villeneuve d'Ascq-LM (francia)
    A selejtező csapatai: 
DVTK HUN-THERM, Riga (lett), Polkowice (lengyel), Sepsi-SIC (román), London Lions (brit), Besiktas (török)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában