Kínába utaznak

2023.07.24. 13:22

A győri egyetemről három sportágban versenyeznek sportolók a világjátékokon

Július 27-től a kínai Csengtuban rendezik meg az Egyetemi Világjátékokat, melyen több mint 110 magyar versenyző indul. Öt megyei versenyző és két edző utazhat Kínába.

Kisalföld.hu

Letették az esküt a magyar sportolók.

Fotó: mefs.hu

Július 27-től a kínai Csengtuban rendezik meg az Egyetemi Világjátékokat, melyen több mint 110 magyar versenyző indul. Az Egyetemi Világjátékok az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15–20 sportágban 150–160 ország 10–12 ezer résztvevőjével rendeznek. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

Az evezősök között a Győri Atlétikai Clubot és a Széchenyi István Egyetemet Szabó Bence, Fehérvári Eszter és Alföldi Zoltán képviseli.

A cselgáncsozóknál a koroncói Tutti JK dzsúdósa, Gyertyás Róza is tatamira áll 52 kg-ban, ő egyébként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, valamint a SZESE sportolója, Sipőcz Richárd +100 kg-ban. A küldöttség tagja Gyimes Nikolett edző, a Széchenyi-egyetem oktatója, Sipőcz felkészítője.

Úszásban Sebestyén Dalma, a Győri Úszó SE versenyzője, a Széchenyi-egyetem hallgatója 100 és 200 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen indul.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában