Jönnek a legjobbak!

2023.06.23. 09:36

Pannonhalmán rendezik a kerékpáros OB-t vasárnap - mutatjuk az útzárakat, 3D-videón a pályát

Akárcsak tavaly, június utolsó hétvégén ismét Pannonhalmán rendezik a felnőtt kerékpáros országúti országos bajnokságot. Mint emlékezetes, tavaly súlyos baleset történt, amikor egy autós a tiltás ellenére a bringások közé hajtott a kisváros közelében.

Szeghalmi Balázs

Pillanatkép a tavalyi pannonhalmi Országos Bajnokságról. Remélhetőleg, idén csak a versenyzésről szól majd a futam. Fotó: Kisalföld-archívum

Kulcscsont- és bordatörést szenvedett a kiváló sprinter

Nagyjából 50 kilométert tett meg a mezőny, amikor a súlyos baleset történt, egy idős sofőr a versenyzők közé hajtott. Az esetet súlyosbítja, hogy a vezető a rendőri tiltás ellenére kanyarodott váratlanul a lezárt pályára az ötfős szökevénycsoport elé. Négyen nagyot buktak, a legrosszabbul a kiváló sprinter, Gönczy Gergő járt, ő kulcscsont- és bordatörést szenvedett, a sportolót még aznap meg is operálták a Petz-kórházban.

Portálunk kérdésére a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette, hogy a kerékpáros körökben óriási port felvert ügy vizsgálati szakaszát a rendőrség lezárta és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek. Dr. Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség szóvivője pedig arról tájékoztatott, hogy az eljárás jelenleg vádelőkészítési szakaszban van.

Vasárnap délelőtt rendezik a női futamot

A szervezők tájékoztatása szerint idén a felnőtt-női futamot 2023. június 25-én vasárnap 9:30 és 12 óra között bonyolítják. A futam során a versenyzők 5 kört tesznek meg a Pannonhalma Főtér - Győrság - Halomalja - Pázmándfalu - Nyalka - Pannonhalma Főtér útvonalon. A közlekedők és a helyi lakosok a versenyző több kisebb csoportjának elhaladása idejére részleges forgalomkorlátozás lép érvénybe. Teljes zárásra várhatóan 11:30 és 12 óra között kell készülni a Pannonhalma Főtér - Váralja utca - Hunyadi út - Pannonhalmi Főapátság - Tóthegy utca - Kossuth utca - Mátyás király utca - Pannonhalma Főtér útvonalon.

Délután jönnek Valter Atiék

A felnőtt-férfi futam 2023. június 25-én vasárnap 13:30-kor veszi kezdetét és előre láthatólag 17:30-ig tart. A futam során a versenyzők 9 kört tesznek meg a Pannonhalma Főtér - Győrság - Halomalja - Pázmándfalu - Nyalka - Pannonhalma Főtér útvonalon.

A közlekedők és a helyi lakosok a versenyző több kisebb csoportjának elhaladása idejére részleges forgalomkorlátozásra számíthatnak. Teljes zárásra 17 óra és 17:30 között kell készülni a Pannonhalma Főtér - Váralja utca - Hunyadi út - Pannonhalmi Főapátság - Tóthegy utca - Kossuth utca - Mátyás király utca - Pannonhalma Főtér útvonalon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában