Női kézilabda

2023.06.27. 16:09

Az Audi-ETO szlovén átlövője, Ana Gros lett a szezon legjobbja a posztján

Az Európai Kézilabda Szövetség rangos gálán hirdette ki a 2022/23-as év legjobbjainak névsorát. Az Audi-ETO női kézilabdacsapata több játékost is adott a jelöltek közé, végül közülük Ana Gros kapta meg posztján a legjobbnak járó elismerést.

kisalfold.hu

Ana Gros a díjjal.

Az idei évben változtatott az EHF a szezon álomcsapatának kiválasztási rendjén, hiszen a legjobbakat a játékosok, az edzők, a szakújságírók és szurkolók szavazatai alapján állították össze, valamennyi csoport szavazata 25–25 százalékot jelentett az összesítésnél.

A győri zöld-fehéreket végül Ana Gros képviselte a legjobbak között.

"Nagyon jó érzés, hogy ezt az elismerést megkaphattam. Ez a díj elismerése annak a rengeteg munkának, amit az edzésektől kezdve a meccsekig végeztünk a szezonban. Azonban ez az elismerés a csapaté is egyben, hiszen nélkülük nem kaphattam volna meg. Hálás vagyok a csapattársaimnak is" – nyilatkozta Ana Gros a gálán.

A szezon női álomcsapata – Kapus: Katrine Lunde (Vipers). Jobbszélső: Angela Malestein (FTC). Jobbátlövő: Ana Gros (Audi-ETO). Irányító: Henny Reistad (Esbjerg). Beálló: Vilde Ingstad (Esbjerg). Balátlövő: Cristina Neagu (CSM). Balszélső: Emma Friis (Ikast). Védő: Kathrine Heindahl (Esbjerg). Legjobb fiatal játékos: Pauletta Foppa (Brest Bretagne). Az idény legértékesebb játékosa (MVP): Katrine Lunde.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában